IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австралийци правят електрически всъдеход с 1200 км пробег

Машината ще развива максимална скорост от 250 км/ч

Австралийци правят електрически всъдеход с 1200 км пробег

Австралийската компания Red Automotive Technologies ще пусне електрически хибриден всъдеход, който ще може да изминава по 1200 км с едно зареждане и ще развива скорост от 250 км/ч. Ако бъде осигурено нужното финансиране, компанията предвижда да пусне още няколко модела, като целта е до 2025 г. да продава по 75 000 коли годишно, съобщава Motoring.
Австралийци правят електрически всъдеход с 1200 км пробег
Проектът за електрическия всъдеход е на австралийския инженер Пол ван де Лоу, който има собствена инженерингова фирма в Аделаида. От 22 години тя са занимава с разработката на различни системи и устройства за военните, за автомобилната индустрия и за минната промишленост в Австралия. За развитието на проекта ще отговаря бившият шеф на отдела за планиране и развитие на General Motors - Йън Маклийв, който е експерт в областта на електромобилите.

В Red Automotive Technologies ще използват единна модулна конструкция за всички свои модели. Първият всъдеход ще получи 4 електромотора - по един на всяко колело, 2-степенна трансмисия и иновативно окачване с регулируем пътен просвет. Той ще достига до 375 мм, а машината ще може да тегли ремарке с тегло до 3,5 тона.

Само на електричество моделът ще изминава 200 км. Той ще получи допълнителен двигател с вътрешно горене (бензинов или дизелов), който ще зарежда батериите по време на движение. С този агрегат пробегът на машината ще се увеличи до 1200 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 4,0 секунди, като според производителя всъдеходните качества на возилото ще превъзхождат тези на Jeep и Toyota Land Cruiser.

Компанията вече търси усилено инвеститор, който да финансира проекта. На по-късен етап Red Automotive Technologies смята да излезе и на фондовата борса. Вече е ясна и цената на първия модел на компанията - около 85 000 щатски долара.

Снимка: Red Automotive Technologies
 

0 от 500