IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Audi призна за манипулиране на дизеловите си двигатели

Отрича нейният софтуер да действа като този на по-малките мотори на Volkswagen

И Audi призна за манипулиране на дизеловите си двигатели

Германският производител Audi, който е част от концерна Volkswagen AG, официално призна, че е поставял на двигателите на моделите си софтуер, който е незаконен в САЩ, съобщава ДПА. През септември същото стори и марката Volkswagen, която бе уличена в монтирането на програма, променяща резултатите от вредните емисии на дизеловите си мотори.
И Audi призна за манипулиране на дизеловите си двигатели
Пред американските власти от Audi са признали, че на моделите си с 3,0-литрови TDI V6 двигатели са поставени три софтуерни програми, за които не е било съобщено по-рано. Според американското законодателство една от тези програми може да бъде определена като "манипулиращо устройство". Подобен проблем бе открит и при 4-цилидровите дизели на Volkswagen, предлагани на моделите за САЩ.

От компанията от Инголщат обаче твърдят, че целта на софтуера не е била да манипулира резултатите от вредните емисии. Според говорител на компанията дори с допълнителната програма моделите на Audi с този дизелов мотор няма как да различат дали се движат по пътя или са в режим на изпитания, както е при двигателите на Volkswagen.

Агрегатът 3,0 TDI се поставя и на модели на друга марка, която е част от Volkswagen AG - Porsche, но от нея засега няма официален коментар по случая. Общо 85 000 автомобили от моделите VW Touareg, Audi A6, A7, A8, Q5 и Q7, и Porsche Cayenne с този мотор са продадени на територията на САЩ.

Снимка: Audi

 

Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #18
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Върви като луд,харчи малко и е най-надеждният 3 литров дизелВърви първите 50к км после отива в кофата.В Ку7 харчи 15 градско и мята дюзи като за световно.Дроселовата му клапа се задвижва от пластмасови зъбни колела, които често се оронват и клапата отива подяволите.Сделано в Германий.
  • #17
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    При положение, че СтрошВАГен са признали Алуди няма къде да мърда.То се подразбира.Всеки знае, че дали е СтрошВАГен, Алуди, или Шкода е все тая.Говоря за хората с познания де, не са някакви палячовци които мислят, че СОЦваген могат да правят коли.
  • #16
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Майоре, кой код бе? За коване на душаме или клемареда за осветяване на задните стелки?
  • #15
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    Оправете си скапания код ,постояно дава грешки !
  • #14
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Купувам Ауди А8 2,8бензин, само с предно предаване.Да е на малко км, 120-150хил.Със супер запазен салон, обслужена....Цена 1000-1500лева.Благодаря.
  • #13
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Зад тях са само глупаците и лъжците, но и те ще намалеят,никой не иска да му се смеят?
  • #12
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всички държави, където продават ВАГ трябва да ги глобят, защото са ощетили бюджета на държавите УМИШЛЕНО и са заблудили техни граждани.
  • #11
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те скоро ще започнат и да ги подаряват, след като всички разбраха какви *** са. Нормално е и без това паркингите са им пълни с препродадени между фирмите на ВАГ автомобили. Сега ще трябва или да ги бракуват или да ги продадат на загуба. Общо взето *** си е ***, просто сега повече хора видяха истината.
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    В Extreamtech имаше статия още преди няколко дни за това. Статията започваше приблизително така: "... ако сте собственик на дизелов автомобил на ФВ или някоя от марките им и сте гражданин на САЩ, то не се притеснявайте, със сигурност сте засегнат от Дизелгейт скандала" ;)))) Нещата явно се влошават. Иначе ФВ, правят вече сериозни намаления в Германия (по информация са минали 12%). Като гледам в БГ Шкода също са обявили 10 % за повечето модели. Сеат имат също намаления (малко повече от преди).
  • #9
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Целта на софтуера е била да даде работа на няколко индиеца в софтуерния отдел на бош сигурно и да оскъпи допълнително продукцията на ауди ... сигурно това им е била идеята ПхахахахаТолкова са жалки в лъжите си, че не е истина. Всеки ден изкарват изявление, което опровергава вчерашните им лъжи, което ги излага още повече. Днес отричаш категорично официално, утре си признаваш ... Смешна марка без технологии и без никаква мисъл за клиента.