IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Phaeton ще бъде електрически

Флагманът на марката ще се появи едва през следващото десетилетие

Новият VW Phaeton ще бъде електрически

Новото поколение на VW Phaeton ще се задвижва само с електричество и ще бъде част от новата стратегия на германския производител, приета след избухването на скандала с манипулирането на данните от дизеловите двигатели на концерна, съобщава Autocar.
Новият VW Phaeton ще бъде само електрически
Неофициално изображение: Autocar


Изданието цитира представител на компанията, според когото новият флагман на марката ще се появи едва през 2020 г. Седанът ще предлага голям автономен пробег, както и най-модерни системи за свързаност и асистиращи технологии за сигурност.

Новият Phaeton ще използва архитектурата, задвижващата система и батериите от Audi Q6 e-tron, който също предстои да се появи на пазара. Негова концептуална версия бе показана на автосалона във Франкфурт, като тя се задвижва от 3 електромотора – един на предната ос и два на задните колела. Общата мощност на агрегата е 492 к.с.

Лично генералният директор на VW AG Матиас Мюлер е потвърдил бъдещето на проекта. Според него електрическият Phaeton трябва да може да си съперничи успешно с Tesla Model S и да се превърне в един от основните продукти на германския производител.

Тагове: volkswagen phaeton
0 от 500
  • #1
    46 rate up comment 3 rate down comment
    сдасдасдас ( преди 8 години )
    Не ми дреме дали са ваген или не, но настискат всички производители по - бързо към ел. колите, за да можем да върнем арабелите там където им е мястото - да пасат камили!