IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA вади автономен автомобил

Първите такива технологии на корейците ще бъдат готови през 2020 г.

KIA вади автономен автомобил

KIA вади автономен автомобил
Прототип, чрез който инженерите на KIA изпробват новите технологии. Снимка: KIA

KIA Motors обяви намерението си да инвестира значителна сума в развитието на нови технологии за автономно управление. Компанията планира до 2020г. да представи серия от частично автономни технологии за управление на модели от продуктовата си гама, като целта на марката е да произведе сериен, напълно автономен автомобил до 2030г.

Първоначалната инвестиция на KIA от 2 милиарда щатски долара до 2018г. ще позволи на компанията да разработи първата си система за асистиране на водача - Advanced Driver Assistance System (ADAS), сочи информацията. Тя трябва да бъде въведена на пазара през 2020 г.

В момента KIA разработва асистент за управление по магистрала, който комбинира система за насочване и придържане на автомобила в правилната пътна лента и интелигентна система за поддържане на постоянна скорост. Разработват се също така система за дистанционно паркиране на автомобила и асистент за предупреждение за съществуващ трафик.





 

0 от 500