IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru и Toyota ще правят заедно и следващите BRZ и GT86

Новите генерации на спортните купета ще излязат на пазара през 2018 г.

Subaru и Toyota ще правят заедно и следващите BRZ и GT86

Subaru и Toyota разработват заедно следващото поколение на моделите Subaru BRZ, Toyota GT86 и Scion FR-S. Това съобщи пред изданието Automotive News Ясуюки Есинага, президент на Fuji Heavy Industries, която е собственик на марката Subaru.
Subaru и Toyota ще правят заедно и следващите BRZ и GT86
По думите му вече е постигнато принципно споразумение, но в него категорично не са определени сроковете, в които трябва да се появят новите генерации на спортните купета. От Toyota обаче признаха, че тяхната GT86 ще излезе на пазара през 2018 г.

Сегашните версиите на трите модела се произвеждат от 2012 г. Купета със задно предаване делят обща платформа и се предлагат с 2,0-литров двигател тип „боксер” с мощност 200 к.с. От трите автомобила Scion FR-S е достъпен само за пазарите в САЩ и Канада.

Есинага допълни, че има възможност моделът на Subaru да се предлага с хибриден агрегат. Той ще бъде насочен към пазарите в държави, в които законодателството предвижда по-ниски вредни емисии на новите автомобили. Хибридното купе ще получи 2,0-литров бензинов „боксер” и електромотор.

Снимка: Subaru

0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поре, какво иска народа, по-точно кой народ? Тези дето си купуват Гоуф тройка за 500 лв и го тунинговат с лепенки ли? Или тея с Порш и Бентли и Ламбо, който ги купуват, че било модерно? Или тези които искат просто спортна кола, с отлично управление и комфорт за ежедневно каране - ГТР, М-ките, въпросните Тойота и Суби и т.н.?
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Тук винаги е пълно с капацитети, не знаят, не се интересуват, но пишат копметентни мнения. Точно този конкретен модел е направен с идеята да си го вземеш евтин, да не плащаш безбожни такси, и след това да го тунинговаш колкото искаш, защото може да носи наистина на много тунинг!
  • #4
    1 rate up comment 16 rate down comment
    Пора ( преди 8 години )
    Какви са тия двулитрови двигатели бе? Хората искат мощ и звук! Не женски каруци.....
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота Супра, Селика, АЕ-86.Тия не са ли спортни?Първата съм чувал, че носи много на тунинг.
  • #2
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Майна ( преди 8 години )
    Колко да си *** да казваш че Тойота не може да направи ..... Тойота за LFA ,който е почти изцяло от карбон, си направи завод за производство на карбон , вместо да купува от друг . Плюете по производител номер 1 . Малки душички, бедни , нещастни....
  • #1
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Естествено! ( преди 8 години )
    Че те Тойота могат ли да направят сами спортен автомобил!? Или ще са със Субару,или С Ямаха, или с БМВ,или с немците от Кьолн.Сами могат да я докарат до пенсионерската Корола или спрения Авенсис.