IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходната Lada XRay - вече и официално

Най-мощната версия на хечбека разполага със 123 к.с

Всъдеходната Lada XRay - вече и официално

Компанията АвтоВАЗ показа официално всъдеходния хечбек Lada XRay. Серийното производство на модела стартира на 15 декември в Толиати, а стартът на продажбите е планиран за февруари 2016 г.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
В основата на автомобила е платформата B0, на която са построени Renault Sandero Stepway и Renault Logan. В проектирането на модела са участвали инженери от алианса Renault-Nissan и от Волжския автомобилен завод. Според представители на АвтоВАЗ в конструкцията на Lada XRay има над 500 оригинални детайла, създадени специално за нея.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
Габаритите на модела да дължина от 4164 мм, широчина - 1764 мм и височина - 1570 мм. Разстоянието между двете оси е 2592 мм. Багажникът има вместимост от 376 литра, като при свалени седалки този обем се увеличава до 1382 литра.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
Автомобилът ще бъде оборудван с два бензинови двигателя с обем 1,6 литра, развиващи 106 и 114 к.с., както и с 1,8-литров, също бензинов, чиято мощност е 123 к.с. Трите мотора могат да бъдат съчетани с механични скоростни кутии с 5 и 6 предавки, както и с роботизирана трансмисия. Най-мощната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,2 секунди, тази със 114 к.с - за 10,3 секунди, а тази със 106 к.с. - за 11,9 секунди.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
В оборудването на хечбека е включена система ABS, система ESP, въздушни възглавници, фарове срещу мъгла, подгряване на предните седалки и предни електрически стъкла. Ще се предлагат още датчик, показващ налягането в гумите, камера за заден ход, както и информационно-развлекателен комплекс с 8-инчов дисплей.
АвтоВАЗ разкри всъдеходния Lada XRay
Цените на Lada XRay ще станат ясни при старта на продажбите, като се очаква базовата версия да стартира от малко над 10 000 долара.

Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada x ray
0 от 500
  • #27
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ще си я карат руснаците, че и тук-таме из Европа ще се вижда по някоя. Не мисля, че е замислена да завладява целия европейски пазар, но от Рено са си направили сметката :)Изглежда прилично.
  • #26
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Луцифер ( преди 8 години )
    На всички световни производители акциите са спаднали с по около 40% след тази смръзваща новина! Очаква се годишно производство по голямо от 12 000 000 (12 милиона) бройки и от сега е ясно, че производството ще трябва да се увеличи многократно. Заявките са огромни! Мерцедес, БМВе, Тойота и всички американски производители ще фалират в рамките на 3 - 4 месеца.
  • #25
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Смерть России ( преди 8 години )
    Руснаците не ги мислете! Всички по-големи автопроизводители имат заводи там.Всички по-големи автопроизводители се изнесоха от Русия.Не са копирали модела, изцяло техен дизайн си е!Дизайна е изцяло на чуждестранни дизайнери.Руските некадърници не да направят, не могат да нарисуват кола.СМЕРТЬ РОССИИ!!!
  • #24
    7 rate up comment 9 rate down comment
    России ( преди 8 години )
    Руски ***
  • #23
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Бо ( преди 8 години )
    АБЕ ДЪРВЕНИЧКА СИ Е ...ЗДНИЦАТА Е МАЛКО ПО СИМПАТИЧНА...ЯСНО ЧЕ НИТОВЕТЕ МОЖЕ ДА СА РУСКИ А ДРУГОТО НАДАЛИ....НАЛИ НЕ Е ГАУБИЦА ВСЕ ПАК...РУСНАЦИТЕ МНОГО ЗАКЪСНЯХА ...НО НАДАЛИ НЯКОЙ БИ ПРЕДПОЧЕЛ ТОВА РУСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ДОРИ ПРЕД НЯКОЯ ДАЧИЯ...
  • #22
    31 rate up comment 8 rate down comment
    Алекс ( преди 8 години )
    Стига сте писали глупости. За цената си автомобилът е супер.Който иска повече да си купи самолет.
  • #21
    11 rate up comment 18 rate down comment
    ха-ха ( преди 8 години )
    Няма какво да заблуждаваш хората ,че това дърво е качествено и добро,ако беше така ,улиците в Цяла Европа щяха да са пълни с Лади,рендета и Дачия.
  • #20
    21 rate up comment 5 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    Ама то толкова заблуден и злобен народец сме, чак ме е срам!
  • #19
    29 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 8 години )
    до опсАма разбира се ,че е Дачия !Само,че Дачията е с техника на Рено и шаси на Нисан !!!Страхотна проверена техника!Това е Дачия ,но със страхотен дизайн! Евала!А знаеш ли ,че единствената чуждоезична кола в Германия която е на първо място по продажби и най-малко ремонти е Дачия !!!Така,че Лада е Дачия,но за Бога няма нищо общо и Аурата на излъчване е страхотна!
  • #18
    6 rate up comment 13 rate down comment
    опс ( преди 8 години )
    Ясно е ,че оризарчетата цъкат яко минуси,защо бе оризарчета сте толкова заблудени овчици,това е пародия на кола,с предница ишаси на дачия,е нема да дам 10 000 доларес за този кютук.