IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley Continental GT Speed разви 331 км/ч

За достигането на тази скорост купето се нуждаеше от 76 секунди

Bentley Continental GT Speed разви 331 км/ч

Компанията Bentley съобщи, че нейният най-бърз модел - Continental GT Speed, е успял да развие максимална скорост от 331 км/ч и дори публикува видеоклип и снимки като доказателство за това.
Bentley Continental GT Speed разви 331 км/ч
Постижението е регистрирано на шосето Stuart Highway, което свързва северната и източната част на Австралия. Автомобилът е тестван на 220-километрова отсечка между градовете Алис-Спрингс и Бароу Крийк, където няма въведени ограничения на скоростта.
Bentley Continental GT Speed разви 331 км/ч
Зад волана на машината е бил 61-годишният пилот Джон Боу – 6-кратен шампион в шампионата на Австралия за туристически автомобили и двукратен победител в легендарнто състезание Bathurst 1000.
Bentley Continental GT Speed разви 331 км/ч
За достигането на 331 км/ч купето се е нуждаело от 76 секунди. В края на отсечката автомобилът се е движил с 92 метра в секунда, като 80% от мощността на двигателя е отивала за справяне с аеродинамичното съпротивление.
Bentley Continental GT Speed разви 331 км/ч
Самият автомобил представлява стандартна версия на обновеното Bentley Continental GT Speed, което бе показано на автосалона в Женева през пролетта на 2014 г. Купето е оборудвано с 6,0-литров W12, развиващ 645 к.с. и 820 Нм въртящ момент. Моторът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF.

Снимки: Bentley
 

0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гошо ( преди 8 години )
    Това е колата драги оризари!
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до: до долният ( преди 8 години )
    Зависи къде е дискотеката!Ако е в съседното село 20 лв. няма да му стигнат и няма да му останат пари за вход и за чаша минерална вода. Абе важното е да си турбо гъзар пък това, че няма пари за гориво, консумативи и кара с гуми втора употреба са само подробности. Немските фенове са над тези неща!
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поре, като се събудиш, изкарай пръстите от контакта и махни мокрите вестници на които си спал!
  • #11
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Пора ( преди 8 години )
    Абе нека аз да карам тоя звяр - вие говорете каквото си искате и си търкаляйте евтините, работнически тойоти и хонди - Вашите жени ще скачат в Моята кола точно зашото е за богаташчета и гъзари - а вие си мислете колко сте оригинални....
  • #10
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Цугцванг ( преди 8 години )
    Тоя атомобил е истинско извращение - платформа с предно предаване, двигател разположен пред предната ос, дълги надвеси и претенции за спорт.. Смях в залата. Само за празноглави богаташчета.
  • #9
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Ще изчакам да пуснат ( преди 8 години )
    Нали знаеш баснята за чакала,който вървял след един бивол и чакал да паднат едни работи,които висели и се клатили...А ти и сега със стария Сивик си "гъзаря на махалата"...
  • #8
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ще изчакам да пуснат Бентли баничарка TDI - Clean Diesel. Ще си взема едно и ще го чипосам да върви повече. Ще бъда турбо гъзаря на махалата!
  • #7
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Какво рали бе смешко ( преди 8 години )
    Дошко,явно си пропуснал това предаване на Топ Гиър,в който едно такова Бентли с АВТОМАТИЧНИ скрости и БЕЗ РЪЧНА се пусна по истинска рали отсечка.Резултатът беше впечатляващ! Освен това си забравил,че през този 21 век Бентли има победа в 24 часа на Льо Ман,нещо с което Тойота,Хонда и Нисан не могат да се похвалят. Дали е най-добрата пистова кола е дру въпрос, но,че заедно с Астон Мартин са едни от най-луксозните,удобни и впечатляващи автомобили. И трябва да си Дошо,да не разбираш това!
  • #6
    10 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какво рали бе ***? Ти изобщо вярваш ли си? Това единствено на хАсфалт може да върви и то, ако не е на ремонт в сервиза. Тук наистина било пълно с кухи хралупи. А визията на тази талига харесва ли ти? Толкова грозна кола, само напит немец - дърводелец, преял с вурстове може да сътвори.
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    нема кинти, нема нема кинти, скоро нема да си взимам бентли