IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Даунсайзинг за Chevrolet Nova от 1967 г.

Тунингованият автомобил получи малък ECOTEC двигател

Даунсайзинг за Chevrolet Nova от 1967 г.

Даунсайзинг, това е процесът, който следват всички автомобилни компании в света. За да докаже преимуществата на намаляването на обема на задвижващия агрегат, американската марка Chevrolet постави такъв модерен мотор на свой модел от далечната 1967 г.
Даунсайзинг за Chevrolet Nova от 1967 г.
Преработеният автомобил е Chevrolet Nova, един от любимците на тунинг майсторите оттатък океана. Вместо още по-голям двигател обаче, класическият автомобил е снабден с агрегат с четири цилиндъра и обем от само 2,0 литра.

Моторът от серията ECOTEC има турбо и развива мощност от 275 к.с. Това вероятно не звучи особено респектиращо, но реално стойността е по-висока от тази на оригиналния 4,6-литров V8 двигател на Chevrolet Nova от 1967 г. Всъщност показателят е аналогичен с този на върховата версия на модела - Nova SS, използваща 5,3-литров V8 двигател.

Доработката включва и подмяна на оригиналната 4-степенна автоматична трансмисия с ръчна скоростна кутия с 6 предавки. Даунсайзинг за Chevrolet Nova от 1967 г.
Новият силов тракт позволява на американската икона да развива 100 км/час за само 6,2 сек. Автомобилът е получил също така модерна кормилна уредба, въздушно окачване и дискови спирачки на четирите колела.

По отношение на външния вид, дизайнерите на Chevrolet са заложили на минимални промени, които включват уникална боя, различна решетка на радиатора, променени брони и нови джанти - 17-инчови в стила на Z/28.
Даунсайзинг за Chevrolet Nova от 1967 г.
Официалната премиера на машината се състоя на стартиралото тази седмица изложение за тунинг SEMA в Лас Вегас.

Снимки: Chevrolet

Тагове: sema chevrolet nova
0 от 500