IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo извади 2,0-литров мотор с над 350 к.с.

4-цилиндровият агрегат е дело на Polestar

Volvo извади 2,0-литров мотор с над 350 к.с.

Компанията Polestar, която се занимава с подготовката на спортните модификации на моделите на Volvo, е готова с нов 4-цилиндров двигател. Това съобщи оперативният директор на фирмата Нилс Мюлер, цитиран от Autocar.
Volvo получи 4-цилиндров мотор с над 350 к.с.
Новият агрегат е създаден на базата на сегашния 2,0-литров мотор от семейството Drive-E. Двигателят е оборудван както с турбина, така и с механичен компресор и работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Той ще бъде използван за топ версиите на седана и комбито S60 и V60 Polestar, където ще замени досегашния V6 с турбо.
Volvo получи 4-цилиндров мотор с над 350 к.с.
По думите на Мюлер мощността на новия агрегат е малко по-висока от тази на досегашния 6-цилиндров двигател с 350 к.с., чието място заема. Шефът на Polestar допълва, че в компанията обмислят варианта за използването на мотора в хибриден агрегат. При него ще се залага не на увеличаване на пробега, а на подобряване на динамиката.
Volvo получи 4-цилиндров мотор с над 350 к.с.
„Проучваме възможността и за пускането в производство на спортна модификация на новото поколение на Volvo XC90. Търсенето на подобни модели в световен мащаб се увеличава, така че и ние не сме далеч от подобна идея”, коментира Мюлер.

Снимки: Polestar

Тагове: volvo s60 polestar volvo v60
0 от 500