IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi слага Pajero във фризера

Легендарният всъдеход не се вписва в стратегията на компанията

Mitsubishi слага Pajero във фризера

Проектът за следващото поколение на Mitsubishi Pajero е отложен за неопределен срок, тъй като всъдеходът не се вписва в стратегията на японския производител. Това обяви лично президентът на компанията Тецуро Аикава, цитиран от Automotive News.
Mitsubishi слага Pajero във фризера
Напълно възможно е петото поколение на легендарния модел да не се появи, заяви Аикава. И уточни, че в Mitsubishi Motors не разполагат с двигатели, които да могат да бъдат използвани за автомобил с подобни големи размери и същевременно да се вписват в екологичните норми, влизащи в сила за Европа през 2020.

„Пазарният интерес към подобни модели не е никак устойчив, затова и не мога да кажа със сигурност още колко време ще се произвежда и продава настоящото поколение на Pajero”, коментира Аикава.

Не е тайна, че Mitsubishi Motors спира и производството на седани, за да може да се съсредоточи върху пускането на кросовъри с хибридни двигатели. В момента японците работят върху напълно нов модел, който ще бъде създаден на базата на Outlander и ще бъде по-голям на размери от сегашния ASX.

Снимка: Mitsubishi

Тагове: mitsubishi pajero
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    GSX-R ( преди 8 години )
    Е тези само с корабни двигатели и климатици ли ще се занимават, Lancer си е икона в спортните коли
  • #4
    20 rate up comment 0 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    явно "стратегията" на компанията вече е да се остави по течението...жалко
  • #3
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нали щяха да спират седаните за истински оф роудъри и след това спират една от иконите на оф роудаЗамразиха лансъра сега и Паджерото и то не им остана нищо от нещата които ги направиха известниСега чакаме да спрат и Аутлендъра и направо да спускат кепенците
  • #2
    33 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А всъщност точно този модел през изминалите 20 години ги държи над водата.
  • #1
    20 rate up comment 10 rate down comment
    dfsfdsfsdf ( преди 8 години )
    Тея пък и те, ами да го пишат новия мотор "clean" и това автоматичн значи, че ще покрива еко нормите и за следващите поне 50 години. Все пак могат и те нещо да научат от народните коли.