IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota не крие автомобилната красота

KIKAI е концепт за феновете на механиката

Toyota не крие автомобилната красота

Красотата на механичните компоненти в автомобила, това цели да покаже концепцията KIKAI, която Toyota представи в Токио. Моделът има "разсъблечено" тяло, което предоставя поглед към повечето иначе скрити детайли на колата.
Toyota не крие автомобилната красота
Снимка: Toyota

За огромна част от хората автомобилът представлява метално тяло, което е изваяно с възможно най-привлекателния дизайн. Реално обаче под това "наметало" са скрити множество компоненти, благодарение на които автомобилът може да се движи, завива и спира. Именно тяхната красота иска да покаже Toyota KIKAI.

Затова концепцията на японците представлява "разсъблечен автомобил". Той няма капак на двигателя, нито обичайните калници или брони. Благодарение на това пътуващите в колата могат да видят как работят отделните елементи - двигател, трансмисия, окачване.

Единствената закрита част на колата е пътническата клетка. Салонът обаче е решен с щедро остъкление, предоставящо голям обзор. Добавени са също така допълнителни стъкла ниско в краката на шофьора, през които може да се следи работата на окачването, спирачките и гумите.

Също с цел по-добра връзка шофьор-автомобил, разположението на седалките е като при McLaren F1. Toyota KIKAI има три места, като двете пасажерски са позиционирани отзад. Шофьорското е поставено централно, за да може управляващият колата да я усеща по-добре, се казва в съобщението от Toyota.

Японската компания не съобщава дали има намерение да пуска подобна кола на пазара. Не е ясно и на какъв двигател разчита показаната концепция.

Тагове: toyota kikai
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    M. Кефиш! Нема друго, освен немското. Яката работа са. Даже и софтуерно ;)
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    първата ( преди 8 години )
    първата хубава тойота! добре са направили - взелиса един vw beetle или костенурка по нашему, махнали са калниците и капаците а ръждите по вратите са ги ... сменили със стъкла! ако нямат идея за двигателя, мога да им помогна с идея - парен двигател на газ
  • #9
    10 rate up comment 7 rate down comment
    1:1 ( преди 8 години )
    С японскя Франкенщсйн от съседата картинка.Жалка работа!
  • #8
    12 rate up comment 9 rate down comment
    100% ( преди 8 години )
    блях! повръщам от поредното творение на жълтите.........
  • #7
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Цугцванг ( преди 8 години )
    ..Вагонетки се пенят под статия за Тойота. Ех, не е лесно да си комплексирана нискоинтелигентна маймунка..
  • #6
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Крие я, защото никой не я вижда в този "автомобил" който все едно е сглобяван в гараж от самоук майстор с каквито части е намерил под ръка. Да не коментирам и визуалния терор на Мирай и новия Приус...
  • #5
    9 rate up comment 12 rate down comment
    хаха ( преди 8 години )
    Ето го и следващия или всъщност същия ..аже всички са еднакви .. или 1 и същ, чалга малга гоуф , ваген ,абе ботска му работа .зададено му е и то тва си бълва!
  • #4
    13 rate up comment 13 rate down comment
    PIKAI ( преди 8 години )
    kiAKAI е пълна грозотия.
  • #3
    17 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    енчи,предпочитам да съм широко скроен човек, а не тесногръд задръстеняк, като феновете на немското, които друго не признавате освен посредствените каруци, които бълват немско-китайските полудържавни дружества. За феновете, светът не се изчерпва само с цвета на сивото. Ние виждаме всички цветове, а не като вас да виждаме само сиво и да го възхваляваме, като най-добър цвят. Колкото до колата, KIKAI е концепт за феновете на механиката, а не на чалгата. Чалгарите си коментирайте счупените каруци!
  • #2
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Наричат се... Айде да не се заяждам... Наричали се широко скроени. Нищо щироко скроено на тоя свят, не е хубаво! От мен да го знаеш!