IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Флагманът на Lexus преминава на водород

Серийната версия на LF-FC ще конкурира Mercedes-Benz S-Class Coupe

Флагманът на Lexus преминава на водород

Lexus разкри на автосалона в Токио концептуален модел с името LF-FC, който бе определен като „четириместно купе”. Задвижваната на водород машина е предвестник на новото поколение на флагмана на марката – седана LS.
Флагманът на Lexus преминава на водород
Премиерата на модела в Токио. Снимка: Ройтерс

Очакваше се в японската столица да видим серийния вариант на модела, но това ще стане догодина. Lexus LF-FC е изграден на платформа за автомобили със задно предаване, като основният му конкурент на пазара ще бъде Mercedes-Benz S-Class Coupe. Дължината на концепта е 5300 мм, а широчината 2000 мм.

Водачът на автомобила има на разположение сензорен интерфейс (human machine interface) с таблет, цифров приборен панел и система за разпознаване на жестове.

От Lexus не разкриват подробности за силовия агрегат на LF-FC, в който влизат 3 електромотора – един на задната ос и два в предните колела. Става ясно обаче, че черпят енергия от горивна клетка.

Според неофициална информация серийната версия на купето ще получи и бензинов вариант. Той ще разчита на 5,0-литров V8 двигател, чиято мощност ще надвишава 500 к.с.
 

Тагове: lexus lf-fc
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Wow ( преди 8 години )
    Да ще конглокира, но не S class. Te нямат конглокенция, просто всички ги догонват в този сегмент, а чапанките никога не са се доближавали точно до този модел! Но нека си се напъват на никой не пречат!
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Оня с ролетката ( преди 8 години )
    И ние правим автомобили задвижвани с водород.Е, не точно де, с въглеводород!Муахаха
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Или като куцо пиле домат-народни мъдрости за превъзходството на японската сила!За хора без чувство на хумор не важи.
  • #12
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ясно е,че японските марки задават правилата в автомобилната индустрия. Технологии и дизайн от бъдещето.Браво!
  • #11
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японците не са с една крачка напред винаги във всяко отношение, а с много крачки.Германчетата са в трета глуха с техните дизелови технологии, които ги видяхме колко струват. Корейците ги изпревариха, а в момента и китайците дръпват напред в автомобилостроенето. Германчетата тъпчат на едно място и най много да направят някоя лайсна, кожена салон или нови лети джанти. До там са е докарали. Съвсем скоро ще отидат там, където отиде немската електроника. Движат се с голяма скорост към небитието!
  • #10
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    С решетката малко са прекалили, спуска се прекалено ниско, а оформлението около скоростния лост е като на усилвател Накамичи от 90-те години, но като цяло е супер, а и технологията звучи много авангардно. Ще се продават много добре в САЩ, това е сигурно.
  • #9
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Ето това се нарича техническа доминация - предишното поколение беше първия хибриден премиум седан, следващото ще бъде с първата водородна горивна клетка в класа. Японците са винаги с една крачка напред.
  • #8
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Тези очевидно продължават да търсят себе си в автомобилния дизайн... И хич не им се получава. Не разбраха, че с изчанчени форми, подходящи за арт мебели, коли в премиум сегмента не се продават. Щели с това да борят S Class Coupe... А-а-а, Ха, Ха, Ха-а-а-а... С това... Че е ясно кой задава правилата в автомобилната индустрия - ясно е. Само на "Тишо" очевидно не му е ясно!!! Тази ГЛУПОСТ със зейналата, като на беззъб вампир паст, и с тая просташки лъскава решетка отпред... Пълно безумие! Пълно!!!
  • #7
    5 rate up comment 15 rate down comment
    hahaha ( преди 8 години )
    Харесвам доста лексуси, ама т'ва ако е красиво ...............
  • #6
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    Лелеййй !!!ако това, излезе в тоя вид на улицата, само поздравления за Лексус.МНОГО красива машина.Браво.