IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото такси на Япония има LPG

Моделът на Toyota е хибрид на пропан-бутан

Новото такси на Япония има LPG

Подобно на английската столица Лондон, Япония също ще има уникално свое такси. То се подготвя от Toyota, като ще бъде показано под формата на концепт по време на стартиращото този месец изложение в Токио.
Новото такси на Япония има LPG
Моделът носи името JPN Taxi и представлява подобрена версия на концепцията със същото име, която Toyota показа през 2013 година отново в Токио. Новата модификация е създадена така, че да въплъщава духа на японското гостоприемство, сочи информацията.
Новото такси на Япония има LPG
Новият
JPN Taxi напомня силно на британското такси, като има сходна конструкция с висок покрив и разположение на седалките в задната част. При колата на Toyota е заложено на отварящи се широко задни плъзгащи се врати, докато предните са със стандартна конструкция. Освен това моделът има максимално нисък и равен под, за да може да бъде използван лесно и от хора със затруднено придвижване.
Новото такси на Япония има LPG
Най-любопитна обаче е задвижващата система на японското такси. Очаквано става дума за хибрид, който обаче е настроен да работи на пропан-бутан. Информацията е ограничена, но все пак става ясно, че хибридният бензин-електрически агрегат е специално доработен за работа с LPG. От Toyota са категорични, че моделът е изключително екологичен и надежден, като превъзхожда в това отношение останалите таксиметрови коли в Япония.

Таксито на Япония трябва да бъде пуснато в експлоатация най-късно в началото на 2018 г.

Снимки: Toyota

Тагове: lpg jpn taxi
0 от 500
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Огледалата се слагат основно там основно поради 4 причини:1. По-добра аеродинамика2. По-малка широчина на колата, което е много важно в градска среда3. По-добра концентрация на шофьора върху обстановката пред него, а не да гледа настрани, за да гледа страничните огледала4. Нямаш мъртва зонаТойота за пореден път влагат добри решения за практичността на едно такси. Единствен недостатък, ако може така да се каже е че по принцип тези огледала развалят визията на колата. Практичността е по-важна
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 8 години )
    Колата изглежда перфектна за целта, за която е създадена. Чудя се тези огледала отпред на капака защи ги слагат японците? Гледал съм, че и на други модели се слагат. Какво е тяхното предимство? Ако някой знае, да пише.А за челното съпротивление - при скорости до 60-70 км/ч не вярвам да има някакво значение. Навярно ако дойдат в България, може и спойлери да им сложат (доколкото знам, те по-скоро го увеличават). Колко седалки има обаче отзад тази кола?
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Страхотна! Сигурно е с рекордно нисък коефицент на челно съпротивление.
  • #9
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Красива кола,а най-вече практична,здрава и екологична.
  • #8
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много ирония...Трябва да си доста крив да харесаш това отвратително създание!
  • #7
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Изящен дизайн! Респект!
  • #6
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нафтовите Кадита са ефтинджос и трудно ще се разделят с тях, докато държавата не се заеме, но как да стане, като няма държава. Ето на например Швейцария е държава за пример. Стана скандала с нафтовите печки на ВАГ и на момента ги спряха, докато не ги оправят. У нас такова нещо няма как да се случи. Все пак, добре, че има зелени таксита, за да може българският чобанин да види що е то модерна технология и хибрид. Гледа, цъка, пули се и пак си вика, че от немското по-убаво нема. Жалка картинка!
  • #5
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да го докарат и в България, за да замени нафтовите кадита.
  • #4
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Измислили са го да бъде практичен автомобил, а не за изложба. Като се качите на такси гледате да ви е удобно и уютно, а не да е красиво, нали.Между другото се чудя, защо до сега не пуснаха хибрид на газ. Доста Приуси в Германия, Холандия и Италия са с газови уредби сложени от собствениците. Двигателя по цикъла на Аткинсън е просто перфектен за газ. Няма нужда от доработка, клапаните са здрави и колата се нуждае само от консумативи и гориво. Харчат 5,5-6/100, което е перфектен разход на газ.
  • #3
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Катафалка.