IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Англичани избраха най-бързата суперкола

McLaren P1 се справи с конкуренцията на LaFerrari и Porsche 918 Spyder (Видео)

Англичани избраха най-бързата суперкола

Клубът на собствениците на суперколи – Supercar Driver, проведе първи независим сравнителен тест между суперхибридите McLaren P1, Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder. Скоростното изпитание се проведе на пистата „Силвърстоун”.
Англичани избраха най-бързата суперкола
Снимка: Supercar Driver

И трите автомобила бяха доставени от предприемача и колекционер Пол Бейли, като тяхното управление бе поверено на пилота Мат Джексън – участник в първенството на Великобритания за туристически автомобили (BTCC). Той направи по 6 обиколки на трасето с всяка от колите.

Най-добро време показа McLaren P1 – 58,25 секунди. Второто място бе за Porsche Spyder – 58,48 секунди, докато резултатът на Ferrari LaFerari бе 58,58 секунди. Именно италианският автомобил е най-мощният от трите с неговите 963 к.с., докато победителят разчита на 916 к.с., а машината на Porsche – на 887 к.с.

Представителите на Supercar Driver смятат да проведат още два теста, като единият от тях ще бъде надпревара между трите суперхибрида на драг-дистанция от ¼ миля (402 метра). За другия все още не се съобщават подробности.

През май американското изданието Motor Trend също направи сравнителен тест между McLaren P1 и Porsche 918 Spider. Той бе
проведен на пистата „Лагуна Сека” в Калифорния, където германският автомобил бе с 0,82 секунди по-бърз от модела на McLaren.
 

0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вие какво очаквахте? Еми много ясно английско предаване, английски пилот и Английска кола. Макларъна си е супер колата, вероятно е с мноого мъничко по-лоша от Поршето, но пак си е супер. Според мен от трите Поршето е най-добро, следвано от Макларъна и трето място за Ферарито, но която и от трите да притежавам ще съм еднакво щастлив.
  • #13
    9 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    но този тест не ме кефи. ето ви да четете истински тест - с много цифриhttp://beta.motortrend.com/car-reviews/1503_2015_mclaren_p1_vs_2015_porsche_918_spyder/ така се прави тест
  • #12
    20 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    макларъна е с Pirelli Trofeo R гуми. те са с 1сек по бързи от мишелинките на порше. т.е. 918 реално е най-бързо в теста. най-маломощно и с най-ниска цена. и кво стана сега с немските вурстове ?
  • #11
    3 rate up comment 13 rate down comment
    VAYK ( преди 8 години )
    La Ferarri bate :)))
  • #10
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тия от Ферари нали бяха казали, че ако някои собственик предостави Ла Ферари за пряко съревнование с P1 и 918 повече няма да може да си закупи техен автомобил, ще получи доживотен бан :D.
  • #9
    15 rate up comment 2 rate down comment
    FastDriver ( преди 8 години )
    P1 може и да е разпродаден,но парите не идват от там, а от по-ниския клас.Върховия модел е имиджов и няма как да носи печалба, понеже се продава в ограничени бройки,а разходите за развитие многократно надвишават евентуалната печалба от продажба на крайни клиенти.Разбира се,тези технологии в последствие постепенно се влагат в по-ниските модели от гамата и така се "избива" първоначалния разход.А "малките" модели на Мклн определително не вървят. Постоянно пускат нови версии за да стимулират пазара!
  • #8
    23 rate up comment 0 rate down comment
    bobs ( преди 8 години )
    Макларана е със сликове а другите две не са.
  • #7
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Защо да не вървят продажбите на McLaren-а? Аз мислех, че и на 3те марки са разпродадени колите от доста време.
  • #6
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Т.Е. McLaren заплатиха, за да бъдат rank-ите пред ФЕРАРИ и Порше, тъй като нито ги харесват, нито прадяжби вървят, нито има шанс което и да е стане истинско като при другите две марки. Pure British - не е важно какво е, а как ще го представиш... Но взе да става банално!!!
  • #5
    12 rate up comment 12 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    това е много къса конфигурация на Силвърстоун - отсечката за най-висока скорост я няма. там поршето щеше да изостане, а Ферарито щеше да развие най-висока скорост. леко са понагласили нещата англичаните