IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati го закъсна сериозно

Компанията спира производство заради слабия интерес към нейните модели

Maserati го закъсна сериозно

Италианската марка Maserati обяви, че спира временно производството на автомобили. Причината е слабият интерес към нейните модели.
Maserati го закъсна сериозно
Интересът към моделите на Maserati спадна рязко през втората половина на годината. Снимка: Ройтерс

Пред септември компанията бе принудена да прибегне до същите действия, като тогава паузата бе около седмица. Толкова ще почиват работниците и в началото на ноември, като ще бъдат изпратени в принудителен отпуск.

От Maserati гарантират, че ще изпълнят получените от клиентите си поръчки за производство и доставка на нови автомобили. Интересът към моделите на италианците спадна рязко през втората половина на годината, най-вече на пазара в Китай. Намалението е с 13%, като доведе до спад на оперативната печалба с 43 млн. евро.

Паузата в производството ще бъде използвана за модернизиране на поточните линии в завода в Италия, на които ще се сглобява новият кросовър на производителя - Levante. Преоборудването на предприятието трябва да завърши в края на февруари, след което ще стартира производство на първия SUV в историята на марката.
 

0 от 500