IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи най-бързата си серийна кола

Модификацията M4 GTS развива скорост от 305 км/ч

BMW представи най-бързата си серийна кола

BMW представи "напомпана" версия на купето М4, която е получила индекс GTS. Производителят обяви, че това е най-бързият сериен автомобил в историята на марката.
BMW представи най-бързата си серийна кола
Пистовото купе е оборудвано със същия 3,0-литров туин-турбо двигател с 6 цилиндъра, който се предлага на стандартното BMW M4. Мощността на агрегата обаче е увеличена от 431 к.с. и 550 Нм на 500 к.с. и 600 Нм. Скоростната кутия е 7-степенна роботизирана с два съединителя.

Моторът е получил система за впръскване на вода, която позволява да се подобри неговата производителност и същевременно да се намали разхода на гориво, който според представител на BMW е 8,3 л/100 км. Тази технология дебютира при друг ултимативен модел на BMW - машината за безопасност в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта MotoGP. Освен това BMW M4 GTS е получил и пренастроена система за бързо стартиране Launch Control.

Купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от стандартното BMW М4. Максималната му скорост е 305 км/ч. От компанията-производител  разкриват, че машината е преминала "Северната дъга" на пистата "Нюрбургринг" за 7 минути и 28 секунди. Това е с 24 секунди по-бързо от обичайното М4.

Теглото на M4 GTS е намалено с 80 кг в сравнение със стандартния модел - 1510 кг. Това е постигнато благодарение на отказването от задните седалки, както и на използването на алуминиеви компоненти в системата за управление и окачването. Капакът и аеродинамичните елементи са от карбон. Сред тях са преден сплитер, задени дифузьор и голямо антикрило. Спирачните механизми са от карбон и керамика, а върху алуминиевите джанти са поставени гуми Michelin Pilot Super Cup 2.

В салона на купето се е появил спортен волан, обвит с алкантара и състезателни седалки с карбонов каркас. Срещу допълнително заплащане клиентът получава състезателен пакет Clubsport Package, включващ оранжев полукаркас, поставен зад седалките, 6-точкови колани и противопожарни колани.

Премиерата на автомобила пред публика ще се състои на автосалона в Токио. Цената на модификация, която ще бъде пусната в ограничен тираж от 700 бройки, все още не е известна.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m4 gts
0 от 500
  • #8
    15 rate up comment 2 rate down comment
    FastDriver ( преди 8 години )
    Ето кой е шампион в европейските GT4 серии за 2014г.с автомобил BMW M3 GT4 - Racing Team Holland! Prince Bernhard Lucas Emmanuel of Orange-Nassau, van Vollenhoven е втория син на Princess Margriet of the Netherlands ... Това са клиентите за тази кола :)
  • #7
    23 rate up comment 2 rate down comment
    FastDriver ( преди 8 години )
    Струва ми се че пропускате основното при тази кола. Това не е автомобил предназначен за пътя. Това е уикенд играчка за богати любители на "Track days", който искат да се забавляват относително евтино и безпроблемно (сравнено с истинския моторспорт, разбира се).С тази кола можеш да участваш и в определени любителски шампионати. Такива коли правят още Порше, Aston Martin и някой бутикови производителi, като Ginatta.
  • #6
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    препочитал тойота хахах, хахах, хаха.
  • #5
    11 rate up comment 5 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    е това вече е нещо в духа на BMW, не някакви миниванове, X4ки и 6ци с динамика на камион и изглед на картоф
  • #4
    12 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    предпочитам тойота. евтина е и нищо не ремонтирам.
  • #3
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    iliev555, Моля??, скоро ще свършат ли мокрите ти сънища и ще започнеш ли да разсъждаваш трезво?
  • #2
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    iliev555,искаш да кажеш, че другите не са истински и не са с реални резултати ли? Само да ни кажеш, кога установи, че резултатите са реални! А какво според теб означава истинска спортна кола? По какви критерии го установяваш?П.С. Знаешш ли, мнението ти прилича, като на дете в основните класове, което има постер на някаква кола и мечтае за нея на глас, като включва и фантазии.
  • #1
    21 rate up comment 25 rate down comment
    Batito ( преди 8 години )
    Някой се притесни от Alfa..