IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche

Актьорът загина при катастрофа с модел на марката

Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche

Дъщерята на загиналия в автомобилна катастрофа Пол Уокър съди Porsche - компанията производител на спортното возило, в пламъците на което актьорът и звезда на поредицата "Бързи и яростни" намери смъртта си преди близо две години, предава Ройтерс, цитирана от БТА.
Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche
Снимка: Ройтерс

Медоу Рейн Уокър е завела делото за непредумишлено убийство в съд в Лос Анджелис. В иска се посочва, че компанията производител на спортното Porsche Carrera GT, в което загина Пол Уокър, е "икономисала" от обезопасителни характеристики на автомобила, които са могли или да предотвратят катастрофата, или поне да запазят живота на двамата пътници.

Пол Уокър загина на 30 ноември 2013 г. Актьорът беше пътник в червената Carrera GT, управлявана от неговия приятел и бизнес партньор Роджър Родас, който също намери смъртта си в катастрофата в Санта Кларита, Калифорния.

В иска се посочва още, че от компания Porsche са знаели, че моделът има "история на нестабилност и проблеми с контрола".

"Ако не бяха тези конструктивни недостатъци, Пол Уокър щеше да е жив", се казва в съдебния иск.

Разследващите катастрофата посочиха като причина за нея превишената скорост, с която Роджър Родас е управлявал автомобила, припомнят агенциите. Миналата година дело срещу компания Porsche заведе и вдовицата на Роджър Родас, Кристин.

Представители на автомобилния производител не са коментирали новия иск.

0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 8 години )
    Намери лада 2107 в движение и ще се ударя в стена с 50 км.ч .Разбира се ще заложим по 10 000 лв,а колата ти си я плащаш !
  • #26
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кой с колко е карал не разбрах? Както и да е. явно Волгата е карала с 40-50 км/ч, а вие с колко карахте? И вие, ако сте карали с толкова ти гарантирам, че щяха да режат ламарините на ладата, за да ви изкарат от нея. А ако сте били спрели и онзи ви е натресъл с толкова, най-малко щяхте да сте потрошени. Хайде пробвай с нещо друго докторе, че нещо много си фантазираш! Интересно къде прочете, че Поршето се е движило с 50-60 км/1? И това ли си го изфантазира?
  • #25
    3 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 8 години )
    Преди повече от 20 г. трима човека с ЛАДА 2107 бяхме блъснати от ВОЛГА с пиян шофьор с около 45-50 км.ч.челно.И четирмата имахме само натъртвания,и двете коли ги ремонтираха,ЛАДА-та още е в движение !! Е няма начин Поршето да се е ударило с 50-60 км.ч. !!!
  • #24
    1 rate up comment 3 rate down comment
    111 ( преди 8 години )
    тая па дай им да изкара някой лев , жал ми е за човека харесва ми като актьор , но не това е начина да се правят пари , порше нямат никаква вина , то сега да почнат всички да съдят наляво и надясно нищо че карат бързо и се блъскат насам натам
  • #23
    2 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Как точно ще се разцепи колата на 2,ако Родас е карал с 60 км/ч???Как така не е видял знака с ограничението?Какво точно са манипулирали експертите,след като е видно,че удара е натрошил Поршето като играчка???Хората казаха,че със скорост над 160 км/ч се удрят в бордюр,после в дърво,в стълб и накрая пак в дърво.Какво ли е правил шофьора???Как мислиш???Дали не е карал със страничните джамове напред,а???Или на дрифт през завоя?Под вола теле не търси.Няма да намериш.
  • #22
    1 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Разследващите заблуждават за високата скорост...Скоростта, ако е била такава"Драги ми смехурко,давам ти 2 жокера1. http://livemedia.image.oxgn.bg/2013/12/01/529b170f19196_crop_600_402.jpg2. http://korbush.com.ua/wp-content/uploads/2013/12/aab7954c44fe6ebf9828191bd1775708.jpgНа първата снимка се вижда,че колата е разкъсана на 2 части,които са на около 90 градуса една спрямо друга.На втората снимка се вижда знака с ограничение 15 мили/ч(30 км/ч.
  • #21
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С дълбоко уважение към опечалените, но е ясно, че тази кола е пистова, знае се че е без ЕСП именно, за да е оптимална за Писта, такива коли са страхотни, но само в ръцете на опитни пилоти. Карали са с висока скорост, много над огнаничението. Въпроса според мен е за пари, първо съпругата, после и дъщерята, да се изсмучат колкото се може повече пари. Не е тайна че веднага след смърта му, огромната му и много скъпа колекция от коли изчезна /разбирай разпродана/. Всичко е за пари! Иначе жалко за Пол
  • #20
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Честито на пичилившите, както се казва!
  • #19
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    йарославчо мамин сладък, ти там ли беше моето момче с радар и им засече скоростта? Усещаш ли се каква празна дамаджана си! Точно опитен състезател не би карал и не би влязал в завой в града с подобна скорост. Дори и неопитен не би го направил. От това има 2 заключения1. Разследващите заблуждават за високата скорост за да прикрият нещо2. Скоростта, ако е била такава, вероятно поради някаква причина колата не е могла да спре или е станала неуправляема заради някакъв техн.проблем
  • #18
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ако колата беше катастрофирал със скорост дори дв бъти по-висока от позволената и двамата щяха да са просто леко натъртени от коланите