IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Преобразената Navara на Nissan

Новото поколение на пикапа предлага комфорт и стил, но без да жертва доказаните си офроуд способности

Преобразената Navara на Nissan

Една от основните премиери на японската марка Nissan във Франкфурт е на европейската версия на новото поколение NP300 Navara. Пикапът ще се появи на пазарите през следващите месеци, когато ще станат ясни и цените.
Преобразената Navara на Nissan
Nissan NP300 Navara изглежда буквално преобразен, но под новата стилна външност се крие познатия доказан работяга, разкриха от Nissan. Моделът е силно повлиян от гамата кросовъри на марката, като това се отнася единствено за стила, комфорта, пътното поведение, технологиите и качеството на материалите. Офроуд способностите, издръжливостта и товароносимостта продължават да бъдат основно предимство на пикапа.

Navara продължава да използва масивна рама, но при версията Double Cab е използвано напълно ново многораменно задно окачване, благодарение на което пътното поведение е значително подобрено, разкриха още от Nissan. При модификацията King Cab окачването отзад е с познатите листови ресори, като има различна настройка.

Значителни подобрения са направени и по отношение на технологиите, които ще се предлагат за модела. Новата Navara ще може да се оборудва с редица системи, които сме свикнали да виждаме при леките коли и при кросовърите. Такива са Around View Monitor и Forward Emergency Braking, за които от компанията твърдят, че са уникални за европейския сегмент на пикапите. Допълнителните функции за комфорт и удобство включват още круиз контрол, Hill Descent Control (HDC) и Hill Start Assist (HSA), безключово влизане в автомобила, камера за движение на заден ход, паркинг сензори, двузонов климатик и др.  
Преобразената Navara на Nissan
Интериорът също е подложен на пълна промяна, като демонстрира модерни форми, по-голяма функционалност и по-качествени материали. Предните седалки, например, са проектирани по технологии на NASA. Таблото е изработено от твърда на допир пластмаса, която е устойчива на надраскване.

Задвижването на модела е поверено на нов дизелов двигател. Това е 2,3-литров dCi мотор, който е с 24% по-ефикасен от предшественика и е най-икономичното предложение в сегмента, заявиха от Nissan без да разкриват динамичните показатели.

Агрегатът е наличен в две версии - по-слабата предлага 160 к.с., а по-мощната има би-турбо и развива 190 к.с. Стандартната предавателна кутия е механична с 6 степени, а като опция ще се предлага 7-степенна автоматична трансмисия. Задвижването е към задните или към четирите колела.
Преобразената Navara на Nissan
Новият модел има капацитет на теглене от 3500 кг, а полезният товар в цялата гама на модела е от над 1 тон. Подобрена гъвкавост пък предлагат С-образните релси, чрез които могат да се обезопасяват товари с най-различни форми. При версията Double Cab товарният леген е удължен с 67 мм до 1578 мм, а при King Cab той има дължина от 1788 мм.

Съобщено бе още, че NP300 Navara ще се предлага със заводска гаранция от 5 години или 160 000 км.

Снимки: Automedia.bg

0 от 500