IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Предвестникът на Auid Q6 изгря във Франкфурт

Мощността на конкурента на Tesla Model X е 435 к.с.

Предвестникът на Auid Q6 изгря във Франкфурт

Няколко часа преди откриването на автосалона във Франкфурт компанията Audi показа прототип на електрически кросовър под името e-tron quattro, предаде пратеникът на Automedia.bg в Германия.
Предвестникът на Auid Q6 изгря във Франкфурт
Снимки: Automedia.bg

Моделът се счита за предвестник на серийния Q6, който ще трябва да се конкурира с Tesla Model X. Първата поява на e-tron quattro пред публика се състоя на специално мероприятие – „Нощта на премиерите”, на което концернът Volkswagen показва новите си модели.

Габаритите на 5-местния кросовър са дължина от 4880 мм, широчина - 1930 мм и височина – 1540 мм. Коефициентът на аеродинамично съпротивление при предвестника на Q6 е 0.25, което е най-добрият показател в сегмента на всъдеходите. Там обичайният резултат обикновено превишава 0.30.

Концептуалният модел е оборудван с 3 електромотора – един на предната и два на задната ос. Общата мощност на агрегата е 435 к.с., но при рязко ускорение тя може да достигне 503 к.с. и 800 Нм. От 0 до 100 км/ч машината ускорява за 4,6 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч.

Батериите с емкост 95 кВт/ч позволява на електромобила да преминава с едно зареждане около 500 км. Самото зареждане на специална станция отнема 50 минути. Освен това e-tron quattro има слънчев панел на покрива, който помага за зареждането на акумулаторите, както и система за индукционно зареждане без кабел.
Предвестникът на Auid Q6 изгря във Франкфурт
Прототипът е оборудван още с адаптивно пневматично окачване, пълноуправляемо шаси, матрични лазерни фарове и органични светодиоди. OLED-технологията се използва и за екраните, приборния панел и централния дисплей.

Серийната версия на кросовъра ще бъде готова за продажба през 2018 г.

 

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    tezi konkurirat suv-ovete na lincoln po izvratenost!
  • #14
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Новият дизайнерски език на марката -"Напушено жабче"!Отпред е направо олигофрения, от страни скука, отзад е копие на 25 годишно американско комби. Мега зле.
  • #13
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 8 години )
    Колите на Тесла, Апл, Гугъл и Майкрософт ще летят, докато тези от ВАГ се наканят.
  • #12
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Жилет няма ли да ги съдят тия за това,че са им отмъкнат и ножчетата?
  • #11
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Волга комби
  • #10
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Егати грозната Шкода!! Това може да конглокира само опел или фолксваген, за повече няма къде да се пъне...
  • #9
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Leberknoedel ( преди 8 години )
    Поредния картонен макет от Алди. Щял да излезе когато корейците от Самсунг или LG успеели да направят батерия със съответната енергийна плътност. Да живее немския технически гений! Му-ха-ха-ха! Дас шайс генау, майне вурсткопфшницелн!
  • #8
    3 rate up comment 23 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Красиво, елегантно и агресивно. След Тигуана втори достоен конглокент на Туарег за номер едно джип в света. Поредното дизайнерско бижу на европейското превъзходство оставящо оформяните с мотика японски заоблени извращения на дъното.
  • #7
    4 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    индуктивно зареждане във движение наистина е много привлекателна идея - например в БГ е достатъчно така да се "оборудва" магистралата софия-бургас и една от север -> варна-враца примерно. и тогава с електрическа кола нямаш проблеми да стигнеш до която и да е точка. но тази технология ще изисква огромни мощности (да речем колкото АЕЦ Козлодуй и отгоре) и не знам как ще се случи скоро...
  • #6
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тази решетка разсмива - като от старите съветски анимации е.