IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото поколение Renault Megane

Моделът следва дизайна на Talisman

Това е новото поколение Renault Megane

Новото поколение на Renault Megane вече не е тайна. Френската автомобилна компания разкри първите подробности за модела, както и серия официални снимки.
Това е новото поколение Renault Megane
Снимка: Renault

Информацията не е особено изчерпателна, като всички подробности ще станат ясни следващата седмица във Франкфурт. Към момента можем да видим, че четвъртото поколение на Megane е решено в най-новия стил на марката, като следва зададените от седана и комбито Talisman форми и похвати.

Така например новият Renault Megane демонстрира специфичен светлинен подпис отпред във формата на „С“, който прелива в предната броня. Същото решение е използвано и за задната част, като тук елементът е видим и през деня.

„В изключително конкурентния сегмент на компактните хечбеци, беше необходимо новият Megane да се отличава от пръв поглед“, подчертава Франк Льо Гал, отговорник за екстериорния дизайн на модела.

Четвъртият Megane е изграден на нова платформа, като има различни габарити. В сравнение Megane 3, новият модел е по-нисък с 25 мм, като предната и задната следи са увеличени съответно с 47 мм и с 39 мм. Освен това междуосието му е по-дълго с 28 мм, което се отразява положително както на пътното поведение, така и на пространството в салона.

Информация за задвижващите агрегати на модела липсва. Спекулира се обаче, че в гамата ще попаднат новите мотори с турбо на компанията, а изборът от трансмисии ще бъде между ръчна с 6 степени автоматична с два съединителя.

Бензинови:
    0.9 Tce 90 к.с. и 135 Нм
    1.2 Tce 130 к.с. и 205 Нм
    1.6 Tce 150 к.с.
    1.6 Tce 200 к.с. и 260 Нм
    1.8 Tce 280 к.с. (Megane RS)
Дизелови:
    1.5 Dci 95 к.с. и 245 Нм
    1.5 Dci 110 к.с. и 260 Нм
    1.6 Dci 130 к.с. и 320 Нм
    1.6 Dci 160 к.с. 380 Нм

Още при премиерата на модела ще бъде налична специална версия, носеща инициалите GT. Този модел, създаден в духа на автомобилите на Renault Sport, се отличава с различна предна броня, по-големи въздуховоди, модифицирана решетка на радиатора, два хромирани ауспуха, дифузьор в стил Формула 1, баджове Renault Sport, 18-инчови джанти, специален интериор и др.

Очаквайте още подробности

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 8 години )
    Ами за *** като рено тези пазари са отдавна забранени! На някои места дори и със закон.
  • #17
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Мхм.. ( преди 8 години )
    видно по отговорите му хихунчо е доста увредено същество! явно кара рено...
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    http://***.jato.com/europes-new-car-market-ends-the-first-half-of-2015-on-a-high-2/ нисан ги няма дори.Ай лек ден!
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    нисан се продава на някои огромни азиатски пазари и в северна америка, където рено не е представено, а мащабите на тези държави вие не можете да си ги представите в Горно Нанадолнище и съседната Равна ливада ;)
  • #14
    2 rate up comment 6 rate down comment
    до рено-дилърчето ( преди 8 години )
    така де т.нар. "рено груп" (или труп!) вкл все отбор "юнаци" - лада, дачия и рено!а сега да провериш в същия сайт кой колко продава от тая група и да съпоставиш рено с продажбите на Нисан просто нещо е, ако си завършил поне 3-ти клас ...
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до четящ ( преди 8 години )
    "Nissan Group (Nissan and Infiniti brands included) sales: 5,102,979 unitsRenault Group (Renault, Renault Samsung Motors and Dacia brands included) sales: 2,628,208 units"Ако ще сме прецизни това по-горе са фактите за 2014. И двете групи включват марки, които продават много - Infinity, Dacia.По важното е CEO- то Carlos Ghosn, който определя пътя на целия Алианс. Така, че тази тема дали нисан или рено и т.н. продажа пожече е безсмислена. Именно Рено измъкват Нисан от колапс преди време
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ако можеше да четеш ( преди 8 години )
    за 2014г:- годишни продажби на Нисан: 5 102 979бр.- годишни продажби на рено: 913 297бр, т.е. съотношение 5.6/1 в полза на Нисан!ето ти и да прочетеш малко:http://nissan.bg/mobile/news/view/id/334/page/4PS (не)Верваме ти!
  • #11
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Оф вервай ми тва с нисаните стана изтъркано.Престани да го пишеш че не е и вярно.
  • #10
    4 rate up comment 7 rate down comment
    до водолаза ( преди 8 години )
    над водата ги държат Нисан, че на 1 продадено със зор рено съответстват поне 5-6 Нисана!ама вие пак си вервайте, че рено било кола ...
  • #9
    19 rate up comment 2 rate down comment
    1234 ( преди 8 години )
    Пак си говорим за митове и легенди. Кой, какво и защо еми фактите са, че Рено правят не лоши коли щом продават и се държат над водата. Изкарват модели и са в крак с времето. Това ,че "някой" ,"някога" това го знаем много добре. Наистина и аз съм от хората които мислят ,че старите рена бяха по-добри КОли като рено 4 ,18 ,20 бяха неразрошими, но времената са други. КОй бенц днешно време е здрав колкото 123-ката и кое фауве е днешно време е надеждно колкото единичката?!