IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia разкри новата Optima

Моделът ще предлага хибрид и спортен вариант

Kia разкри новата Optima

Вече видяхме официални снимки на новото поколение Kia Optima. Сега корейската компания разкри и техническите данни на седана, който ще представи официално във Франкфурт следващия месец.
Kia разкри новата Optima
Снимка: Kia

Моделът, изграден на нова платформа, има следните габарити - 4855 мм дължина, 1860 мм широчина и 1465 мм височина. Междуосието достига 2805 мм. От Kia уточняват, че увеличените външни размери са се отразили положително на интериора, който е станал по-просторен. Увеличен е и багажникът, но към момента няма конкретни данни.

От новата информацията става ясно още, че салонът е изработен от меки на допир материали с високо качество, а декоративните елементи са хромирани и лъскаво черни. Подобрена е също така изолацията от външни шумове, а инфо-развлекателната система е съчетана със 7- или 8-инчов дисплеи. В оборудването са включени също така безжично зарядно за телефон и аудиосистема Harman Kardon с 10 говорителя.

Под капака на новата Optima ще се поставят бензинови и дизелови мотори. Към момента са известни два от тях. Бензиновият е 2.0 CVVL, като развива 163 к.с. и 196 Нм, а дизеловият има обем от 1,7 литра и генерира 141 к.с. и 340 Нм. Трансмисиите са ръчна и автоматична с 6 степени, както и автоматик с два съединителя и 7 предавки.

На по-късен етап Kia ще предложи хибридна версия с възможност за зареждане от електрическата мрежа, както и спортна модификация. Във Франкфурт ще бъде разкрита и още една версия, за която се спекулира, че ще представлява комби.




Тагове: kia optima
0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    и чиКИА като мазна ( преди 8 години )
    ефектна външност - слаби моторчета
  • #2
    7 rate up comment 20 rate down comment
    Лютфиместан Недяклоф ( преди 8 години )
    Невероятна е, поредно доказателство за това, колко по напред са корейските коли от японските ! Горките япончета срещу тях да тичат не могат да ги стигнат !
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    в ( преди 8 години )
    Стига е претопляхте тая манджа. Няколко статии вече пущате с едно и също съдържание, но в нито една от тях не пише за цената! Кажете е ориентировъчно колко ще бъде, колко ще харчи колата и др. динамични характеристики, а не само бля-бля-бля!