IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я новата Toyota Land Cruiser

Всъдеходът е щателно подобрен отвън и отвътре

Ето я новата Toyota Land Cruiser

Японският автомобилен гигант Toyota разкри обновената версия на своя популярен всъдеход Land Cruiser. Моделът е вече в продажба в Япония и Австралия, като се очаква да бъде наличен при дилърите в Европа още тази есен.
Ето я новата Toyota Land Cruiser
Както става ясно от официалните снимки, новият Land Cruiser е подобрен почти изцяло. Той продължава да разчита на рама, която го прави отличен избор за преминаване през тежки терени извън пътя. Дизайнът и комфортът обаче са издигнати на по-високо ниво, гласи информацията от Toyota.

Що се касае до промените в екстериора, те са засегнали почти всеки детайл, включително дръжките на вратите. В предната част са поставени LED фарове с нов дизайн, които кореспондират с трите хоризонтални ламела на новата радиаторна решетка. Капакът на двигателя, калниците и праговете са също модернизирани. Отзад пък виждаме по-масивни светлини с LED технология, които са свързани с хромирана лайстна.
Ето я новата Toyota Land Cruiser
Интериорът е обзаведен по-луксозно и с по-фини детайли, като напълно нови са централната конзола, корите на вратите, арматурното табло, седалките и дори отворите за въздух. Освен това са използвани материали с по-високо качество, подобрена е изолацията от външни шумове и са прибавени нови екстри. Сред тях са 4,2-инчов TFT дисплей на арматурното табло, 9-инчов дисплей за инфо-развлекателната система, система за автоматично спиране, динамичен автопилот, автоматични светлини и много други.

Информацията за агрегатите на европейската версия на модела към момента не е налична. Очаква се обаче обновеният Land Cruiser да предлага оптимизирани мотори, предлагащи по-висока мощност и по-нисък разход на гориво.

Повече подробности за модела вероятно ще бъдат разкрити през септември на автомобилното изложение във Франкфурт.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota land cruiser
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Jovi ( преди 8 години )
    одернизираният Land Cruiser се задвижва от 4,5-литров дизелов агрегат с две турбини, както и от 4,6-литров V8 бензин. Дизеловият агрегат е с препрограмирана електроника и нови инжектори, което е допринесло за увеличение на мощността с 7 к.с. до 272 к.с., докато максималния въртящ момент си остава 650 Нм. Бензиновата версия генерира 308 к.с. и 439 Нм, но вече покрива стандарта Euro 5.Ахахаха връх на екологията и мощтноста :-)
  • #11
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Land Cruiser V8 е 179 900,00 лв., а нормален Land Cruiser 82 900,00 лв.Така, че да кажеш, че базов Land Cruiser е 180 000 хилки е смешно.Все пак това е едно от най-добрите 4х4 предложения. Цената си струва. Колата е доказана като много проходима и изключително здрава. Не случайно на най-суровите и труднодостъпни места в света карата Land Cruiser. Това е достатъчен атестат за качествата на автомобила. До МОЛа или чалготеката с всичко можеш да отидеш.
  • #10
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да бе, и няма си взема Мерцедес ГЛ ами тоя толуп.
  • #9
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Базовата цена на тази кола е към 180 хил.лв. - не вярвам някой да я използва активно извън пътя. А за на пътя - почти всички предложения в класа 150-200 хил. лв. са по-добри.
  • #8
    23 rate up comment 4 rate down comment
    цар ( преди 8 години )
    всеки си купува Тойота,търсейки първо здравина и надеждност!Лигавните като външен вид и интериор са на заден план!
  • #7
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Супер е колата.Проходима,здрава,готина.Само дето нямам толкова пари да си е взема.А бих искал.Карал съм предния модел.Жестока е.Особено като е изкараш извън пътя имаш чувството че няма какво да те спре.Бяхме в една хижа в Еленския балкан преди 2 г.Газихме 40 а на места с навявания 50-60 см сняг,който беше навалял през нощта.Никакви грижи.Вътре едно удобно,широко и уютно,чак не ти се излиза от колата.Тази новата са е направили още по-добре.Старата на външен вид не ме кефи,но тази е супер.
  • #6
    23 rate up comment 3 rate down comment
    speedart ( преди 8 години )
    Лично за мен , този модел с тази визия е удар в десятката.Дизайна на предницата пасва идеално на линията на купето.Внушителен , съразмерен дизайн на масивното купе.
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    до: до долния ( преди 8 години )
    започна да се обиждаш от истината ли. не съм го очаквал от теб. питаш дали някой има личен живот, а зададели си го сам този въпрос. запитали се защо и ти си по цял ден тук и ти четем глупостите под всяка статия за японски автомобили. правиш се на няколко човека но едва ли можеш да заблудиш някого.
  • #4
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Модела наистина е нов, вярно много прилича на стария, но мисля, че това е търсен ефект в последно време от повечето марки, можеше таблото да променят повечко ама карай. В общи линии това е първия модел на Ленд Крузър, който е с по-добър дизайн от предходния модел, досега предишните модели изглреждаха по зле от предходните и беше много странно защо Тойота имаха такава политика. Тука обаче виждаме подобрение в дизайна, предполагам, че конфорта ще е на най-високо ниво, нещо типично за модела.
  • #3
    10 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Първото изречение:Всъдеходът е щателно подобрен отвън и отвътреПредпоследното:Очаква се обаче обновеният Land Cruiser да предлага оптимизирани мотори, предлагащи по-висока мощност и по-нисък разход на гориво.А чалгаря още не е разбрал, че е нов модел. Е то бива, бива да си ***, ама чак пък толкова. Викаш друго си е чалгарче на любимата ти марка да пипнат светлинките, да сложат нови джанти и да го обявят за нов модел, а той до сущ, като стария! Нали така куха немска лейко!