IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche записва рекордни продажби и приходи

Успехите се дължат най-вече на новия кросовър Macan

Porsche записва рекордни продажби и приходи

Компанията Porsche отчете рекордни резултати за първото 6-месечие на годината. В сравнение със същия период за 2014 г. германците са увеличили продажбите си с 30%, като са реализирали 113 984 нови автомобила, съобщава Automotive News.
Porsche записва рекордни продажби и приходи
Благодарение на това общият оборот на производителя е достигнал 10,85 млрд. евро. Чистата печалба на компанията е 1,7 млрд. евро, което означава нарастване с 21%. Това е помогнало и за увеличаване с 10% на щата на служителите на Porsche, чиято бройка вече достига 23 477 души.

„Тези резултати са факт, благодарение на балансираната моделна гама, която предлагаме, както и на отличното търсене на новия ни кросовър Macan най-вече на китайския пазар. Сега целта ни е в края на годината да постигнем увеличение с 15% на общия оборот в сравнение с миналата година”, заяви шефът на Porsche – Матиас Мюлер.

От компанията допълниха, че отличното представяне се дължи и на добрите продажби в САЩ. Само през юли на местния пазар са реализирани 4730 единици от моделите Porsche 918 Spyder, 911, Boxster/Cayman, Macan, Cayenne и Panamera, което е увеличение с 11% в сравнение с юли миналата година.

Общо от началото на годината в Щатите са продадени 29 868 бройки, което е най-добрият резултат за марката от 10 години насам. Отделно от това само за юли са направени поръчки за още 1256 автомобила.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #7
    23 rate up comment 7 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Vij dali se obezceniavat Cayman,Panamera ili Boxster i pak govori na izust
  • #6
    18 rate up comment 21 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Истинско порше е само 911 с боксер двигател, не случайно кайен примерно се обезценява до такава степен, че е по-евтин дори от туарег, макан ще има същата съдба.
  • #5
    34 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дай боже шанс на всекиго да покара порше - уникални автомобили които се представят супер на пистата и същевременно са приятни и за ежедневието. Изключителен беланс между пригодност за пистата и ежедневието. Всичко това заедно с имиджа обуславя добрите продажби и печалби.
  • #4
    10 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    колите са качествени ,скъпи и хубави както преди 30 годинии.Искаш да кажеш, че преди 30 г. си карал Порше и знаеш как са били тогава и сега продължаваш да караш от новите и можеш да направиш паралел. Браво! А какво стана с Аудитата, които ги сменяше всеки ден? Те май са ти, като втора кола вече.
  • #3
    34 rate up comment 5 rate down comment
    бд ( преди 8 години )
    колите са качествени ,скъпи и хубави както преди 30 годинии.Просто броя на хората ,които могат да си позволят порше се е увеличил/както и общия брой хора на земята/А какво прави ВАГ нека остаим пазара да говори.
  • #2
    14 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От кога разправям, чее Порше го направиха ширпотреба, а ВАГ-феновете не вярват. Сега видяха ли, че е така! Или може би сега ще обърнат плочата, че се продава много, защото е добра кола. Не, не е. Специално такива марки, като Порше не трябва да се продават масово и трябва да се набляга на качеството, а не на количеството. Да, но под шапката на ВАГ, всичко е в името на продажбите и печалбите на всяка цена въпреки лошото и безобразно качество и части взети от масовите и евтини модели. Срамота!
  • #1
    10 rate up comment 33 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Американците отдавна са открили кой прави най-качествените автомобили - японците. На китайците тепърва им предстои, но докато страдат от промити по комунистически мозъци че си купуват недоразуменията на ВАГ.