IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Върховата Tesla се пробва и срещу McLaren 650S

Електрически седан със 700 к.с. срещу бензинов спортист с 650 к.с. (Видео)

Върховата Tesla се пробва и срещу McLaren 650S

Въпреки че е създадена като екологичен седан с електрическо задвижване, Tesla Model S P85D не веднъж доказа, че може да мери своята динамика с тази на върхови спортни коли. Този път американският автомобил се изправя срещу McLaren 650S.

Двете коли са коренно различни. Електрическият автомобил има задвижване към четирите колела и разполага с мощност от 700 к.с. и въртящ момент от цели 930 Нм. McLaren 650S е със задно предаване, като разчита на 8-цилиндров би-турбо двигател с обем 3,8 литра, който развива 650 к.с. и 678 Нм въртящ момент.

И при двата автомобила е налична система за бърз старт, която влиза в употреба, тъй като състезанието представлява драг от място. Със сигурност електрическите двигатели имат предимство при старта, тъй като развиват максималните си параметри още при най-ниски обороти. McLaren 650S обаче има сериозен плюс по отношение на теглото. Спортното британско купе тежи едва 1300 кг, докато масата на Model S P85D прехвърля 2100 кг.

Състезанието е направено по обществен път, като не се измерват точни времена или дистанция. Въпреки това обаче победителят е повече е от очевиден.
 




Видео: DragTimes / YouTube

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    страничен набкюдател ( преди 8 години )
    Много *** тест. Сравняват тежък луксозен седан със супер лека двуместна сапунерка със същата мощност.
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    на тесла разхода е 38 КВтч на 100 мили ако кара с 80км/ч. при тези ластици разхода е около 20 пъти повече !!!
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    все пак теслата може да си прави ластици на магистралата със бегачките. но само от София до Пловдив - там ще трябва да спре да зарежда. а може би дори по рано...
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Значи фен съм на Тесла, един ден ако имам възможност бих искал да притежавам Тесла, но се дразня на детинските им клипчета със съревнования със супербегачки. Не е това целта и ролята на Тесла. Тя печели симпатии с други неща а динамиката е бонус към тях. Няма как Тесла да се съревновава със суперкарове, защото топ спийда и е 200км. може би за това все драговете са от 0-200км.ч а 200км.ч. са напълно достатъчни за шосе, но суперколите вдигат над 300км. и ще я издухат винаги. То е все едно да влезеш в зала където тренират най-силните мъже на планетата и да се състезаваш с тях кой най-бързо ще направи 10 бройки със 100кг. За да се види кой е най-силен! Само че ти можеш да бутнеш макс 150кила а останалите над 300кг. Е кой реално е по-силен? Или да се състезаваш с Юсеин Болт на 10 метра дистанция.
  • #11
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    като е толкова добра Теслата може да я пуснат на едно състезание от 600 и повече километра срещу която и да е кола и да видим кои ще спечели ???
  • #10
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Този тест си е чиста реклама на тесла. Защо ли? Защото макларъна е олекотена суперспортна, кола от последно поколение, а теслата е доста тежичък семеен седан. Самият факт че са в общ клип, показва колко напред е въпросният електрически седан и доказва че на практика тази техника е без конглокенция. Неслучайно всички суперспортаци разработват активно хибридната технология.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до хейтър ( преди 8 години )
    Тесла също има двигател. Електрически.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    TURBOM Същото казвам и аз ;)
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    TURBOM ( преди 8 години )
    FENIX- НЯМА НИЩО СТРАННО, ЧЕ ТЕСЛАТА Е ПО-БАВНА ВЪПРЕКИ, ЧЕ Е МАЛКО ПО-МОЩНА, ЗАЩОТО Е МНОГО ПО ТЕЖКА-2100 КГ. СРЕЩУ 1300 ЗА МАКЛАРЪН-А
  • #6
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Хейтър ( преди 8 години )
    Бе стига с тоя *** тесла.Двг няма да умре никога.