IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Таблото на новото Audi A3

Дори BMW 7-Series не предлага подобна технология, твърдят от компанията

Таблото на новото Audi A3

Дигиталното арматурно табло на Audi ще бъде въведено в почти цялата гама от модели на марката, включително настоящото поколение на компактния модел А3. Това съобщи Рики Худи, ръководител на отдела за електронни системи в Audi, пред изданието Motoring.

Технологията Audi Virtual Cockpit дебютира първо в спортните ТТ и R8, където е част от серийното оборудване. След това 12,3-инчовият многофункционален дисплей бе предложен като екстра за новите поколения на Q7 и A4, а следващият автомобил, който ще получи дигиталните уреди, ще бъде А3 във версии хечбек и седан.

Virtual Cockpit ще бъде наличен за модернизираната версия на настоящото поколение А3, която трябва да излезе догодина. Цената на екстрата ще бъде около 400 евро, поясни Худи. След това дигиталното табло ще бъде въведено и в други модели на Audi, включително следващите поколения на Q5 и A5.

"Нашият 12,3-инчов дисплей ни дава преднина пред конкурентите. Погледнете, дори новото поколение BMW 7-Series не предлага подобна технология", каза още Рики Худи.

Audi Virtual Cockpit. Снимки: Audi

0 от 500
  • #22
    11 rate up comment 3 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    от коментарите оставам с впечатлението, че единствената кола, която българина харесва е Москвич...
  • #21
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Личи си че белите хора са единствените човеци на планетата. Браво германски братя.
  • #20
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Цветничко, хубаво, прегледно... Имам обаче някои притеснения - много електроника, кофти за акумулатора, мергел от години са на 52 волтова система и пак имат проблеми, всички луксозни модели редовно увисват с изтощен акумулатор да не говорим че слабото място на съвременния автомобил е именно електрониката, а те я правят все повече и повече. Особено след онова клипче, дето на пича му хакнаха колата в движение.
  • #19
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Интересно ми е колко ли време ще изкарат дисплеите на новите коли ? Смартфони и компове максимум 5год и издават багажа,тези дали ще изкарат 10 ?
  • #18
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мен ако питате един смартфон върши 100 пъти повече работа от тези дисплеи....
  • #17
    10 rate up comment 1 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Пич аз на сегашното старо е60 имам headup display и смятам новата кола също да има но това не променя факта, че ме дразни този екран на километража
  • #16
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И други го имат това табло, но дайте всички в хор да запеем мантрата, че двойния *** са първи, че те са го измислили, че още едно време са правили коли с такива табла но са ги спрели, защото не е имало интерес. Абе има ли нещо, което да не са измислили некадърните шваби, според феновете им! Ето на пущат новината и след някой друг месец, ВАГ-феновете ще почнат да тръбят кой бил първи и ще дават линкове точно към тази лъжлива и манипулативна статия.
  • #15
    17 rate up comment 4 rate down comment
    до: bmw e60 ( преди 8 години )
    Стига дрънка глупости! Личи си, че не си карал с такъв екран и още повече личи, че на ново БМВ не си се качвал. Екрана се вижда много добре при всякакво слънце мой човек. При ВСЯКАКВО, дори и слънцето директно да свети върху екрана. Пущаш му автоматичен контраст и при по-висока осветеност контраста се усилва. можеш и ръчно да го правиш, ако щех. Ноовите БМВ-та са с проектор на предното стъкло. Основното инфо ти е там и изобщо нямаш нужда да гледаш таблото. Но от къде ще знаеш тези подробности...
  • #14
    11 rate up comment 5 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Ами не ме кефят екраните какво да се прави. И не съм само аз. Екрана имитира аналогов уред - предпочитам оригинала. Наясно съм как може а се настрои екрана защото скоро ще си купувам бмв ф10 и там е с такъв екран. Отвратително ми е да го гледам - при силно слънче контрастра на екрана е много лош и трудно се вижда какво има на него.
  • #13
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Гошо ( преди 8 години )
    Моята Хонда е 10 години пред това Алди