IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Camry е най-американската кола

В челните места на класацията попадат още две японски коли

Toyota Camry е най-американската кола

Коя е най-американската кола? На този въпрос ежегодно отговаря изданието Cars.com. Титлата за 2015 година отива при Toyota Camry, като в челните места на класацията попадат още два японски модела.
Toyota Camry е най-американската кола
Класирането се осъществява чрез индекс, който измерва процентa на използваните в автомобила части, които са произведени на територията на САЩ. За да попадне в класацията даден автомобил, най-малко 75% от неговите компоненти трябва да бъдат произведени в страната.

През тази година безапелационен лидер е Toyota Camry, която се произвежда в два американски завода на японската марка. За производството на модела са ангажирани близо 6000 американци.

Втори в класацията е също модел на Toyota - Sienna, докато първата американска кола в класацията е позиционираният на трето място Chevrolet Traverse. За производството на модела на GM са ангажирани по-малко от 2000 американци.

Четвъртото място е за друг японски автомобил - Honda Odyssey, като останалите места в топ 7 са заети от автомобили на американски компании - GMC Acadia, Buick Enclave и Chevrolet Corvette.

Всъщност класацията включва само 7 автомобила, тъй като те са единствените през тази година, отговарящи на условието 75% от частите им са бъдат произведени на територията на страната. Преди 5 години този показател са покривали цели 29 коли. Миналогодишният лидер Ford F-150, например, вече не отговаря на критериите и не е включен в подреждането.

Колаж: Automedia.bg

Тагове: toyota camry
0 от 500
  • #9
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бил съм в Щатите, тук забелязвам ,че се пишат много измислици. В САЩ средната класа карат изключително японски коли,разбира се и американски. Ходил съм и по шоу румовете.В Америка никой не търси примерно Фолксваген - тази кола не отговаря на изискванията в САЩ - въпреки че да речем Пасат се продава доста евтино не се търси и почти не се среща по улиците,забелязал съм ,че пасат и то дизел както и мерцедес дизел в САЩ карат предимно чужденци с ниски финансови възможности или позъори.
  • #8
    16 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Страхотен автомобил, за съжаление само за щатите. Виждал съм и тук но си е рядкост.
  • #7
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Овчар с висшО ( преди 8 години )
    За да попадне в класацията даден автомобил, най-малко 75% от неговите компоненти трябва да бъдат произведени в страната.И защо трябва да ни интересува тая класация?Американските коли никога не са се славели с качество, включително и произведените там автомобили на чуждестранни марки!
  • #6
    13 rate up comment 19 rate down comment
    до Анонимния ( преди 8 години )
    Качи се на последно поколение Голф или Пасат и тогава говори глупости!Едни и същи хора пишете простотии в тоя сайт, без някога да се имали досег с каквито и да било автомобили!Дори в Япония избраха най-новия Голф за автомобил на годината, но според специалиста *** бил лош, некомфортен и некачествен!
  • #5
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ето това е независим пазар на автомобили. Избират за най-американски НЕамерикански коли. Да, частите са произведени там, но колите са японски все пак. Кажете, кога това ще се случи на манипулирания *** пазар? Кога примерно в Германия ще изберат за най-немски автомобил някоя марка освен селската народна марка, която толкова много прилича на народен салам. Разлика от главата до небето между един независим и един манипулиран пазар. На единия продават стойностни коли, а на другия Гоуф и Поло.
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    анти дошовак, можеш спокойно да се прекръстиш на анти умен, защото си точно такъв. Някъде да прочете за чупене на колата или нещо подобно. Има консумативи и части на всеки автомобил, които се сменят периодично. Това знаеш ли го или ти караш таралясника, докато спре да върви без да пипаш нищо по него. Аман от *** и дървени философи. Вземете прочетете малко за този автомобил и тогава пишете глупости! Колата наистина си струва. Кой какво кара в САЩ не ви вълнува. Вижте вие какво карате!
  • #3
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Любо ( преди 8 години )
    Там е работата, че мнения за САЩ дават хора, които не са излизали от България!Бях съм на бригада в Нантъкет в 4 поредни години! Обиколил съм много места в САЩ и смятам, че до голяма степен познавам американския характер и начин на живот! Хората там не са толкова големи фанатици към автомобилите си, повечето предпочитат огромни автомобили с двигатели поне от 4 литра нагоре! Корейски и японски автомобили се купуват от хора със скромни възможности, защото са евтини и пълни с екстри!
  • #2
    21 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Страхотен модел е Камри. Жалко, че не го внасят в Европа. По-голям е от Авенсис, по-удобен, хубав, возия, като на лимузина и изключително здрав. Бих си внесал такъв от САЩ, но после става проблемно за поддръжката и частите. Всичко трябва да се поръчва от САЩ. Имам познат с такава и не може да се нахвали от колата. Сина му учи в САЩ и той му праща от там, каквото му трябва. Направо се замислям дали да не пазарувам една.
  • #1
    14 rate up comment 23 rate down comment
    24101 ( преди 8 години )
    Нормално е подобен допотопен автомобил да е номер 1 в класацията на паразитираща върху останалия свят държава, съставена от кравари, *** и латиноси, за които Макдоналдс и Кока Кола също са номер 1!