IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Camry е най-американската кола

В челните места на класацията попадат още две японски коли

Toyota Camry е най-американската кола

Коя е най-американската кола? На този въпрос ежегодно отговаря изданието Cars.com. Титлата за 2015 година отива при Toyota Camry, като в челните места на класацията попадат още два японски модела.
Toyota Camry е най-американската кола
Класирането се осъществява чрез индекс, който измерва процентa на използваните в автомобила части, които са произведени на територията на САЩ. За да попадне в класацията даден автомобил, най-малко 75% от неговите компоненти трябва да бъдат произведени в страната.

През тази година безапелационен лидер е Toyota Camry, която се произвежда в два американски завода на японската марка. За производството на модела са ангажирани близо 6000 американци.

Втори в класацията е също модел на Toyota - Sienna, докато първата американска кола в класацията е позиционираният на трето място Chevrolet Traverse. За производството на модела на GM са ангажирани по-малко от 2000 американци.

Четвъртото място е за друг японски автомобил - Honda Odyssey, като останалите места в топ 7 са заети от автомобили на американски компании - GMC Acadia, Buick Enclave и Chevrolet Corvette.

Всъщност класацията включва само 7 автомобила, тъй като те са единствените през тази година, отговарящи на условието 75% от частите им са бъдат произведени на територията на страната. Преди 5 години този показател са покривали цели 29 коли. Миналогодишният лидер Ford F-150, например, вече не отговаря на критериите и не е включен в подреждането.

Колаж: Automedia.bg

Тагове: toyota camry
0 от 500
  • #29
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дизели в САЩ има много рядко, мижави продажби. Ваг продава макс.400 000 коли от всички , Тойота над 2 млн. ,то е толкова близко до акъла кое ще виждаш повече на улиците,че трябва да си *** селянин да продължаваш да спориш. В САЩ се карат предимно японски,американски коли. Това е повече от ясно , най-малкото като погледнеш продажбите в САЩ. Няма как германските коли да са често срещани след като продават много по-малко коли в САЩ. Откога Джудас Прийст пеят в провинцията.
  • #28
    2 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    ВАГ продава в щатите по 400-500 хил бройки годишно. Достатъчно е за да ги има по улиците...Братовчед ми, който живее в щатите, първия път като видя моя Б6 в Бг и каза че вече му е известен. Бил се карал там, за Ню Йорк става въпрос
  • #27
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    Между другото - избрах произволна улица от щатa, който вие посочихте - Калифорния!Ако имате свободно време, а явно имате, след като пишете простотии по цял ден - изкарайте подобна статистика за САЩ улица по улица, аз нямам време за глупости, отивам на концерт на Джудас Прийст!
  • #26
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    Както казах, по улиците там се виждат автомобили от всякакви марки, включително и много дизели! Твърдяхте, че там дизели няма, че европейските автомобили са рядкост, че всички карали само Тойота и Лексус, че имало много хибриди, доказах ви - ТОВА Е ДОЛНА ЛЪЖА!Да не говорим, че малко по-надолу по тоя същия булевард има Мерцедес 123-ка комби! След като той прокрива "високите екологични изисквания" на щата Калифорния, правете си сметка как само лъжете под статиите и си мислите, че някой ви вярва!
  • #25
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ауди също имат слаби продажби в САЩ. Тоя си избира улица,която да подкрепя неговата теза, но по продажбите е очевадно,че иска да изкриви фактите. И аз мога да си избера улица с каквито коли искам.
  • #24
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ама кой каза,че един булевард е представителна извадка за САЩ? Та в САЩ Фолксваген имат никакви продажби,откъде да им се движат колио по улиците. Тойота продава по 2млн. коли в САЩ. По-сериозно, несе връзвайте на форумния *** от провинцията.
  • #23
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако го имаше тук, определено щях да си взема камри. Межру другото Шейховете тия лудите дето дрифтират с над 100-150 км/ч ползват точно камрита, защо ли?
  • #22
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    Дал съм ти булевард и номер!Ако и така не може да се ориентираш, значи съвсем спокойно може да се върнеш в първи клас!
  • #21
    6 rate up comment 3 rate down comment
    до: Обективен ( преди 8 години )
    Къде ги видя тези TDI-та бе лъжец?
  • #20
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Обективен ( преди 8 години )
    Мисля, че посочих булеварда в Лос Анджелис!Abbot Kinney Blvd, Los Angeles, CA, United StatesЕто ти малко справка с номера:1502 - Ауди ТТ вдясно1406 - Ауди А6 вляво1342 - Ауди R8 вдясно1334 - Фолксваген Голф 5 вляво1327 - Фолксваген Голф 6 вляво1279 - Ауди Q3 вляво1209 - Фолксваген Джета вдясно1141 - Ауди А4 вдясно1095 - Ауди А4 вляво1042 - Ауди А5 вдясно1026 - Порше 911 вляво1022 - Фолксваген Голф 6 вдясноМерцедеси и БМВ-та няма да посочвам, също се вижда, че са често срещани!