IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MTM създаде Audi A1 с 450 к.с.

Моделът развива 324 км/час, струва 120 000 евро

MTM създаде Audi A1 с 450 к.с.

Тунинг компанията MTM превърна в болид спортния хечбек Audi S1. Моделът се задвижва от доработен 2,0-литров двигател, който развива 450 к.с.
MTM създаде Audi A1 с 450 к.с.
Моделът на MTM носи името Audi A1 Nardo Edition и е вдъхновен от рали автомобилите от бруталната Група Б. Той е базиран на спортната модификация S1 и използва нейния 2.0 TFSI агрегат.

В момента моделът е в процес на разработка и разполага с мощност от 427 к.с. Тунерите обаче продължават с оптимизациите, като крайният вариант ще разполага с 450 к.с., или с почти двойно по-висока мощност от стандартния S1.

Дори настоящият модел с 427 к.с. обаче впечатлява с постиженията си. Той е успял да постигне максимална скорост от 324 км/час при тест на овалната писта Nardo в Италия.
MTM създаде Audi A1 с 450 к.с.
От MTM посочват, че автомобилът представлява расова рали машина, но разполага с разрешение за движение по обществените пътища. Возилото е оборудвано с цялостен бодикит, преработени шаси и спирачна система, като ще бъде предложено на пазара само при условие, че тунинг компанията получи най-малко 10 поръчки. В такъв случай цената на всеки един от екземплярите ще бъде 120 000 евро.

В MTM планират дори по-брутален модел, задвижван от тунингована версия на новия 2,5-литров двигател на Audi, който ще бъде съчетан със секвенциална кутия.

Снимки: MTM

Тагове: audi a1 mtm audi s1
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 3 rate down comment
    LEX ( преди 8 години )
    ОТ личен опит мога да споделя, че с 200км/ч колата не се държи никак зле, не се усеща скоростта, както при други малки модели на различни марки... Бих казал, че ако не си следиш километража, 160км/ч се вдигат абсолютно неусетно и без да си го поставяш за цел.
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    trb ( преди 8 години )
    Дори 200 да вдигнеш с тази малка количка е тотално безумие според мен.
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хубаво ама абсолютно безмисленно!