IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel сложи нов турбо-мотор на Astra

Бензиновият 1,4-литров двигател ще се предлага в два варианта

Opel сложи нов турбо-мотор на Astra

Компанията Opel представи нов 1,4-литров бензинов двигател от семейството Ecotec, който ще дебютира на новото поколение на Astra. Премиерата на модела с този агрегат ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември.
Opel сложи нов турбо-мотор на Astra
Турбо-двигателят е с 4 цилиндъра и със система за директно впръскване на горивото. Той ще се предлага в два варианта на мощност - 125 и 150 к.с. И в двата случая максималният въртящ момент ще е 245 Нм, като той ще бъде достъпен в диапазона 2000-3500 об/мин.

Агрегатът е направен изцяло от алуминий, като е оборудван със система "старт/стоп". Според представител на Opel само блокът на цилиндрите е с 10 кг. по-лек от този на предишния 1,4-литров мотор, който бе от чугун. Олекотени са също така коляновият вал и маслената помпа, което също помага за икономията на гориво. Смесеният разход на гориво при двигателя е 4,9 л/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 - 109 гр/км.
Opel сложи нов турбо-мотор на Astra
Новото поколение на Astra бе показано в началото на юни. Базовата версия на модела разчита на 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра, развиващ 105 к.с. Освен с 1,4-литровия турбо-мотор автомобилът ще се предлага и с бензинови и дизелови агрегати, развиващи между 90 и 200 к.с.

Снимки: Opel

 

Тагове: opel astra ecotec
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Великите LED фарове на новата Астра ще се предлагат само като опция в Cosmo. А сложиш ли една екстра да се поръчва при последното ниво оборудване, в кола от този клас, считай че 90% от реално продадените коли ще са си с халогенни крушки... Това е екстра за безопасност ама прозводителите не ги е еня, правят си маркетинга и това е.
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    MAN ( преди 8 години )
    Автомобилът е много добър на първо четене. От Опел са си взели поука от предишната Астра. Ще ми бъде интересно да разцъкам конфигуратора с българските цени. Малко разочарова отсъствието на версия с 3 врати, но явно продажбите не оправдават адаптирането на такава версия.