IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хибридът BMW X5 по-евтин от конкурентите

Моделът X5 xDrive40e стартира от 68 400 евро

Хибридът BMW X5 по-евтин от конкурентите

Хибридът BMW X5 по-евтин от конкурентите
BMW обяви цените на хибрида с възможност за зареждане от електрическата мрежа X5 xDrive40e. Моделът има стартова цена от 68 400 евро, което го прави по-достъпен от основните му конкуренти.

За сравнение хибридното Volvo XC90 T8 Twin Engine стартира от 76 160 евро, а най-достъпната версия на Porsche Cayenne S E-Hybrid е оценена на 82 920 евро.

Моделът на базираната в Мюнхен компания използва силов агрегат с обща мощност от 311 к.с. и 450 Нм въртящ момент. В него са включени 2,0-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра и мощност 245 к.с., и електромотор със 113 к.с. Захранването е поверено на комплект литиево-йонни батерии с капацитет 9 кВт/ч. Всичко това работи в комбинация с 8-степенна трансмисия Steptronic и система за задвижване на четирите колела xDrive.

Тежащият 2230 кг. кросовър харчи 3,4 л/100 км, а само на електричество може да измине 31 км, като развива скорост от 120 км/ч. В хибриден режим всъдеходът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди, а максималната му скорост е 210 км/ч.

Зареждането на батериите отнема 3 часа и 50 минути, но със специалното устройство BMW I Wallbox това време може да бъде намалено до 2 часа и 45 минути.

BMW X5 xDrive40e дебютира пред публика през март тази година и ще се появи на пазара в началото на есента. Производството му се осъществява в завода в Спартанбърг, САЩ.

Снимка: BMW

 

Тагове: bmw x5
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    грозната X4-ка по-скъпа от Macan100% си прав - много си повярваха.Имиджово BMW са далече от Porsche все още.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Много ясно, че Поршето е по-имиджово от Бмв, винаги е било така и няма как да е иначе. Тук важното обаче, е че тъпите баварци са си взели поука след като пуснаха грозната X4-ка по-скъпа от Macan?!? Лакомията обаче им излезе през носа и сега не искат пак да си го турат у ггг...
  • #4
    5 rate up comment 6 rate down comment
    А всъщност ( преди 9 години )
    От трите цитирани модели Волво е най-доброто и то не само че е 400к.с., но и най-безопасното на пътя.
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    До първия ( преди 9 години )
    Всякакви индивиди вече има в интернет. Как 210км макс.скорост ще са ти малко за хибрид????? Ако искаш макс. скорост хибрид ли ще си купиш? Това е все едно за икономия да си вземеш Хамър.....Тази глава само за прическа я носиш май.......
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Всъщност най-добрата оферта от цитираните е именно тази на БМВ. Първо не е вярно, че имиджът на марката Порше е по-добър от този на БМВ. В съвременното автомобилостроене, имиджът на БМВ е на най-високо ниво от всички немски производители. Второ - цената и трето - срещу най-ниската цена получаваш най-добрия турбиниран бензинов мотор, работещ в най-добрата хибридна система в света - тази на Тойота. Не ги харесвам японските щайги, но хибридната система на Тойота е просто най-доброто. Така че - БМВ!
  • #1
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    волвото на какво отгоре са му идзшири такава цена? от трите поршето е най-добрата оферта. първо че като марка е клас над волвото и бмв-то и второ е най-бърз от трите, и вдига 257км.ч. а бмв-то едва 210км.ч. а и бмв-то е най-бавно. не че 210 не са напълно достатъчни, но все пак си е пирон в бмв.