IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda патентова наследника на S2000

Спортното купе ще има хибриден агрегат с поне 300 к.с.

Honda патентова наследника на S2000

Патентни изображения на новия спортен автомобил на Honda бяха публикувани от интернет изданието Auto Visie. Името на купето не е известно, но се очаква то да бъде представено като концептуален модел на някое от предстоящите големи изложения.
Honda патентова наследника на S2000
Дизайнът на машината до голяма степен напомня този на NSX, което кара експертите да вярват, че в случая става дума за наследник на Honda S2000. Автомобилът ще получи голям дифузьор и камери вместо огледала.

Очаква се заместникът на S2000 да разчита на хибридно задвижване и на редица модерни технологии. В основата на агрегата ще бъде бензинов турбо-двигател с 4 цилиндъра, който ще работи в комбинация с два електромотора. Моделът ще бъде оборудван и със система за задвижване на четирите колела.
Honda патентова наследника на S2000
Бензиновият двигател с обем 2,0 литра ще бъде взет от Civic Type-R, но мощността му ще бъде намалена. Не се изключва възможността и за използването на напълно нов 1,5-литров двигател, собствена разработка. Във всички случаи мощността на хибридния агрегат ще надмине 300 к.с.
Honda патентова наследника на S2000
За бъдещия модел на Honda се предвижда и нова високотехнологична трансмисия. Това ще бъде автоматична скоростна кутия с два съединителя, разполагаща със 7 предавки, твърди изданието.

Снимки: Auto Visie

 

Тагове: honda s2000
0 от 500