IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи и синтетичен бензин

За създаването на горивото не се използва нефт

Audi направи и синтетичен бензин

Германският производител Audi се похвали със създаването на първата си партида синтетичен бензин (e-benzin). Горивото е екологично, тъй като за направата му не се използва нефт.
Audi направи и синтетичен бензин
Синтетичният бензин се приготвя чрез сложен химичен процес, за който са необходими вода, водород, въглероден диоксид и електрически ток, който в случая се добива със слънчеви панели.

От компанията не уточняват какво количество синтетичен бензин е произведено към момента, нито какъв капацитет има съоръжението. Пояснява се обаче, че
e-benzin не съдържа сяра и бензен, има високо октаново число и изгаря много чисто.
Audi направи и синтетичен бензин
По-рано тази година
Audi създаде и първата си партида синтетичен дизел (e-diesel). За неговата направа също се използва химичен процес, като са необходими само вода, въздух и зелена електроенергия.

Снимки: Audi

Тагове: e-benzin
0 от 500
  • #18
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ха ха феновете на джапанките определено нямат никой в черепната кутия ФАКТ доказан, СПРАВКИ коментарите на ДОШО! Та малко ще разтълкувам на "дошовците" защо примерно, може да се правят опити да се добива синтетично гориво, защото е много по-безопасно примерно от водороден резервоар в автомобила под налягане 700бара. което при инциден си е мега бомба, гръмнал бойлер при налягане 10 бара събаря стени в сграда, газова бутилка с 15 бара унищожава апартамент. При 700 бара часовникарска бригада, ще трябва да търси останките от автомобила и пасажерите. А иначе много по лесно е да направиш като Тойота, да копнеш от Хюндай технологията и да произвеждаш водороден автомобил. Някой марки обаче не търсят лесното. Не купуват, копират или крадът технологии, двигатели, трансмисии, платформи от други а сами си ги създават.
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    не знам дали са японците, но на ВАГонетките мозъците някой или им ги е откраднал или са си така по рождение. само сред такива индивиди пропагандата върви с пълна сила.
  • #16
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    не откраднат ли японците нищо не става най добрите са в това евалаааа.
  • #15
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    И каква е логиката да се произвежда екологично бензин, след като при горенето в цилиндрите пак се получават азотните окиси и канцерогенните наночастици? Тия от Алди само произвеждат глупости за технически неграмотните си фенчета. В останалите хора само предизвикват насмешка. Да вземат да лицензират горивните клетки от Тойота, да спрат процеса си до фазата с добиване на водород и така ще имат два пъти по-ефективно получено гориво, изгорено два пъти по-ефективно, че и без никакви вредни емисии.
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мда, технология разработена и патентована в Германия, но с проблеми с ефективността - като всичко друго разработено и патентовано в Германия. Не пипнат ли японците, разработеното и патентованото в Германия си остава неефективно и неработещо, разработено, ама неизползваемо. От друга страна когато японците разработят и патентоват нещо, то е работещо и ефективно - белите LED, алкантарата, комън рейла, сухите литиево-йонни клетки и т.н.
  • #13
    10 rate up comment 3 rate down comment
    НИЩО НОВО! ( преди 8 години )
    Синтетичните горива са открити преди повече от век! Първата технология(Bergius process) е разработена и патентована в Германия от Фридрих Бергиус още през 1913г. По късно са произвеждали специални горива за самолети и военна техника, а след втората световна война американците открадват технологията и я доразработват и подобряват като се ползва и до днес..за специални цели.(военни и научни) ПРОБЛЕМА Е в ефективността!Вложената енергия надвишава значително получената при крайния продукт.
  • #12
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Химичните им тоалетни само със синтетични горива ще вървят!
  • #11
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Синтетичният бензин се приготвя чрез сложен химичен процес, за който са необходими вода, водород, въглероден диоксид и електрически ток, който в случая се добива със слънчеви панели. "A водорода от къде го вземат? :)) И ако могат да си произвеждат евтино водород, защо им е да произвеждат синтетичен бензин или дизел? Нали щяха да правят водородна кола от Ауди, дори бяха наели някаква кандска компания да им прави водородните горивни клетки, какво стана с този проект? Пак партенки!!!
  • #10
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    На първата снимка компонентът в левият долен ъгъл е горивен центробежен сепаратор на Алфа Лавал! Така че, ако това е снимка от производствената инсталация на Ауди, за чисто синтетично гориво, не виждам каква е причината да ползат такъв сепаратор за очистване на мръсното гориво от вода, твърди частици, и слъдж?Май наистина е поредната партенка!
  • #9
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дас канцерогенен ауто!