IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat показа заместника на Linea

Новият модел ще се казва Aegea и ще се произвежда в Турция

Fiat показа заместника на Linea

Fiat официално представи в рамките на автосалона в Истанбул новия си седан Aegea, който ще замени Linea в гамата на марката.
Fiat показа заместника на Linea
Моделът е разработен в италианското студио и Fiat и ще се произвежда в завода на Tofas в Турция. Създаването на автомобила е отнело 3 години, като в проекта са участвали около 2000 души.
Fiat показа заместника на Linea
Габаритите на Fiat Aegea са дължина от 4500 мм, широчина – 1780 мм, височина – 1480 мм и разстояние между двете оси – 2640 мм. Така седанът е с 96 мм по-къс, с 50 мм по-широк и с 14 мм по-висок от Linea. Разликата в разстоянието между двете оси е 37 мм в полза на новия модел. В салона могат да се поберат спокойно 5 души, а обемът на багажника е 510 литра.
Fiat показа заместника на Linea
Моторната гама на Aegea включва два дизела от семейството Multijet II и два бензинови двигателя, чиято мощност е 95 и 120 к.с. Скоростните кутии са механична и автоматична. Подробна информация за агрегатите засега не се разкрива, но от Fiat уточниха, че средният разход при дизелите е под 4 л/100 км.
Fiat показа заместника на Linea
Седанът може да бъде оборудван с мултимедийна система Uconnect с 5-инчов дисплей с тъч-скрийн, Bluetooth, гласово управление, AUX и USB, а също така и с навигация TomTom.
Fiat показа заместника на Linea
Продажбите на заместника на Linea ще стартират през ноември, като моделът ще се предлага в Европа, Африка и Близкия Изток. На по-късен етап Fiat ще пусне още две модификации на Aegea – комби и хечбек.

Снимки: Fiat

Тагове: fiat linea fiat aegea
0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Прав си
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    1! ( преди 8 години )
    Едно уточнение за предпоследното мнение преди моето 64-та година Алфа ромео няма нищо общо с Фиат! Алфа е придобита от фиат средата на осемдесетте!
  • #26
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    FIAT e голяма фирма, на оризари ще кажа, че ФИАТ измисля VTEC технологията, променливото газоразпределение през 1964 година го вграждат в алфа ромео ! Фиат първи вграждат комънрейл дизелите, и до днес 1.9 и 2.4 JTD са едни от най здравите и читави дизели
  • #25
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Жоро ( преди 8 години )
    До Анонимния 2 мнения под мене"Самите италианци псуват Фиат като луди Но българите явно карат все фиати.."Няма нищо вярно в което казваш. Цяла Италия кара Фиат и не само Европа е пълна. Но нормално е да с заблуден като не си излизал в чужбина
  • #24
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И кои точно бакшиши ти казват, че Qubo-то е по-здраво, след като познавам 4 човека, които карат Кади и са много доволни от автомобила - стар. но доказан с качествата си двигател, фабрична газова уредба! И това говорим за автомобили на по 250-300 хиляди километра, знаеш как е - свърши смяната на единия и веднага се качи другия - автомобилът се движи денонощно!
  • #23
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Бе нензма кво "сваляш" ама продажбите на ФИАТ си увеличават въпреки политиката на Маркионе и тоталното оттегляне почти от европейския пазар. Бакшишите в София карат Qubo, което казват, че е в пъти по-здраво и добро от Кади-то дето търкалят другите бакшиши - дали са прави незнам, ама са си доволни хората от тях - евтино, икономично, заводски метан и добро пространство вътре.
  • #22
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Самите италианци псуват Фиат като луди Но българите явно карат все фиати по здрави и нови от самите италианци Който разбира да чете --от италиански форуми са цитатите ---Eccomi qua, desiderosa di poter recensire al peggio la mia *** di merda, una 500 1,2 Pop...---Info acquisto nuova ***, Fiat e soprattutto punto di merda...-- Fiat macchina di merda--le fiat sono tutte *** di merda guido ..---НЯМА СМИСЪЛ ДА СВАЛЯМ ОЩЕ
  • #21
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    да, припадайте по дачии произведени от румънски джипсита и фЯти сглобени от мустакати пишман-бабаити и после цъкайте как комшиите били "много по-напред" . това са коли, които макар и чисто нови реално не струват повече от 7-8000 лева.
  • #20
    13 rate up comment 4 rate down comment
    К-Ра ( преди 8 години )
    Както и да го погледнеш е по красив от Трошльота и по качествен
  • #19
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами опита ми е не само от италянки този мотор го монтират и в опели и имам горчив опит от скъсана верига под 80 хиляди която не я лови никаква гаранция. Не казвам че двигателите са лоши напротив добри са ,но са малко и моделната гама на фиат като цяло е бедна.Реално в момента те продават само баничарки и малолитражки. Нямат едно норомално комби или седан от среден клас. Преди 20 години примерно имаха ергономични красиви, темпераментни и най-важното конКурентни модели.