IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda тества 7-местния си SUV

Новият всъдеход на чехите ще се предлага и с 10-степенна трансмисия

Skoda тества 7-местния си SUV

Снимки от изпитанията на муле на новия 7-местен кросовър на Skoda бяха публикувани от изданието Worldcarfans, което разкри и нови подробности за бъдещия модел на чешкия производител.
Skoda тества 7-местния си SUV
Към момента моделът е известен като Skoda Snowman. В основата му е удължена версия на модулното шаси на Volkswagen – MQB. То се използва и за новите поколения на седаните Volkswagen Passat и Skoda Suberb, както и за кросовъра Volkswagen Tiguan и за компактния ван Volkswagen Touran.

Новият всъдеход на Skoda ще получи биксенонови фарове с диодни дневни светлини, адаптивен круиз-контрол, система за самостоятелно паркиране, регулируеми амортисьори, безключов достъп и стартиране на мотора KESSY, тризонов климатик, панорамен покрив, камера за заден ход и др.

Автомобилът ще бъде оборудван със система за задвижване на четирите колела Haldex от пето поколение. В базовото си оборудване обаче Snowman ще се предлага само с предно предаване. Допълнителният ред седалки също ще бъде опция.
Skoda тества 7-местния си SUV
Що се касае до моторите – това ще бъдат 4-цилиндрови, бензинови и дизелови турбо двигатели с обем от 1,4 до 2,0 литра. Тяхната мощност ще варира между 140 и 280 к.с. Скоростните кутии са механична и роботизирана DSG, като за най-мощните версии се предвижда и нов 10-степенен автомат.

Снимки: Worldcarfans

Тагове: skoda snowman
0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до Blake ( преди 8 години )
    неконглокентен!?!?!?! Мъжаго, има по-български думи, като конглокентен например.Иначе,колата наистина е грозна за SUV.
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тия от ваг яко презакват шкода с дизайна, това прилича на черна баничарка с прозорци
  • #27
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Blake ( преди 8 години )
    При акция и без ДДС има доста по-добри предложения от Шкода. Говорим за стандартна ценова листа обаче. Само като гледам цените на прилично оборудвана октавия спрямо други коли, и ми става ясно, че това ще е с мнооого по-дебела цена...
  • #26
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Blake ( преди 8 години )
    Обзалагам се, че цените ще почват от 50000 нагоре, за прилично оборудван автомобил, което автоматично би го направило неконглокентен. Е, сигурно ще има и версия за 40000, с 1.0 двигател и волан и седалки като екстри...
  • #25
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Оги ( преди 8 години )
    Да сме честни, грозно е!
  • #24
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Вретимир ( преди 8 години )
    волцваген пак скриха шабката на конглокенцията. оризарите направо са побъркъха
  • #23
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дачия с двигател Рено е в пъти по-добра от тая кошница на снимката.
  • #22
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Auto ( преди 8 години )
    "От Шкода нямат милост!След като заеха пазарите на Тойота и Хонда при седаните, сега ще вземат и продажбите им при SUV-овете!"Преди месец бях в Щатите, там Шкоди не видях. Тойоти, Нисани и Хонди обаче навсякъде! Сега съм във Филипини, дето са с население над 100 000 000, и тук не виждам Шкодидчки, само японски коли. Минах през Китай, и с изключение на някой друг заблуден китаец с Ваген, все японски коли!Та ти къде видя шкода да е завзела пазара, на твоето село в Кочериново?
  • #21
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Auto ( преди 8 години )
    "С един удар убиха всички япнски фирми. Браво! В този клас японците нямат дори 7-степенна кутия. Жалки са!"Тоя заблудения си мисли, че колкото повече степени има кутитя толкова по-добра е тя, едва ли не нещо изключително! *** си колко заблудени хорица имало по този свят!
  • #20
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    СОЦваген имитира дейност, разработва, тества, все едно не знаят какъв *** е Гоуфу бил той салък или голям.