IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW одобри пускането на X2

Кросовърът с предно предаване ще излезе на пазара през 2017 г.

BMW одобри пускането на X2

Ръководството на BMW е одобрило пускането в серийно производство на нов кросовър – X2. Изпитанията на първите прототипи от модела ще стартират до края на месеца, съобщава изданието Autocar, като се позовава на инженери от компанията.
BMW одобри пускането на X2
Автомобилът ще бъде изграден на платформата UKL2, която е в основата и на следващото поколение BMW X1. Това означава, че X2 ще бъде с предно предаване, като системата за задвижване на четирите колела ще се предлага срещу допълнително заплащане. Освен това интериорът на X1 и X2 ще бъде напълно унифициран.

За разлика от Х1 бъдещият X2 ще бъде с по-полегати форми. Досега се считаше, че кросовърът ще бъде достъпен в две версии на каросерията – с 3 и с 5 врати, но според последните данни в BMW са се отказали от варианта с 3 врати и ще предлагат само този с 5 врати.

Що се касае до гамата мотори, тя също ще бъде еднаква и за двата модела. В нея ще влезе нов 3-цилиндров бензинов агрегат B38, развиващ между 102 и 230 к.с. Същият двигател се поставя на MINI Cooper, BMW 2-Series Active Tourer и Gran Tourer. Ще има и 3-цилиндров дизел B37 с мощност между 100 и 181 к.с.

Моторите с 4 цилиндъра ще бъдат от новото семейство B48, като при тях мощността варира между 192 и 252 к.с. Няма да се мине и без „напомпана” версия M Performance, разполагаща с около 300 к.с.

Очакванията са концептуалният модел, в чиято основа ще бъде новото BMW X2, да бъде показан през пролетта на 2016 г. на салона в Женева. Серийната версия ще се появи на пазара около година по-късно.

Снимка: Autocar

 

Тагове: bmw x2
0 от 500