IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo готви спортист на базата на V40

Хечбекът ще получи 2.0-литров турбо мотор с 300 к.с.

Volvo готви спортист на базата на V40

Volvo съвместно със своето подразделение Polestar подготвя пускането в серийно производство на спортна версия на хечбека V40 (на снимката), която ще заеме място под седана S60 Polestar в моделната гама на марката.
Volvo готви хот-хеч на базата на V40
Това не е първата подобна идея на скандинавския производител, който през 2010 г. представи хечбека с 3 врати C30 Polestar. Той разполага с мощност от 415 к.с., но в крайна сметка си остана само прототип за демонстрации и не стигна до конвейера.

Сега обаче шведите са решени да атакуват сегмента на спортните хечбеци. Шефът на британското подразделение на Volvo – Ник Конър, заяви пред Autocar, че търсенето на подобни машини е очевидно и компанията му не може да подмине интереса на клиентите. Според топ мениджъра с помощта на Polestar създаването на подобен автомобил е въпрос на време.

Според непотвърдена информация Volvo V40 Polestar ще получи напълно нов 2,0-литров турбо мотор от семейството Drive-Е. Неговата мощност ще бъде 300 к.с., като автомобилът ще разполага и със система 4х4. По този начин хечбекът ще може да си съперничи с някои от най-мощните машини в сегмента като Ford Focus RS и Volkswagen Golf R.

Снимка: Volvo

 

Тагове: volvo v40 polestar
0 от 500