IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche работи върху електромобил и машина на водород

Двете коли ще бъдат построени на платформата на новата Panamera

Porsche работи върху електромобил и машина на водород

Porsche активно работи върху разработката на два новаторски автомобила - водороден и електрически. Това твърди изданието Autocar, което чрез свои източници разкри подробности за двата проекта.
Porsche работи върху електромобил и машина на водород
За създаването на електрическия модел инженерите на Porsche няма да използват нито една от сегашните платформи на концерна Volkswagen, но и не смятат да правят напълно ново шаси. Те са избрали среден вариант – разновидност на сегашната архитектура MSB, която ще бъде използвана за новото поколение на Porsche Panamera, както и за бъдещото Porshe Pajun и за третата генерация на Bentley Continental.

В момента платформата е известна като sMSB, като тя дава възможност за поставяне както на батериите на електромобила, така и на горивните клетки и резервоарите на водородния модел. Това ще позволи на компанията да намали разходите по производството на двата нови модела.

Очаква се електрическият автомобил да се казва Porsche 718, а задвижваният с водород модел – Porsche 818. На вършен вид те ще приличат на концепта Panamera Sport Turismo, показан през 2012 г. И двете машини ще получат задно предаване – идентично с това на електромобила Audi R8 e-tron.

Според информациите мощността на 718 ще бъде около 420 к.с., като само с едно зареждане електромобилът ще може да изминава до 426 км. Премиерата на двата автомобила ще се състои през 2017-2018 г.

Снимка: Porsche

0 от 500