IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes GLC дебютира на 15 юни

Кросовърът ще получи двигателите и обзавеждането на C-Class

Mercedes GLC дебютира на 15 юни

Mercedes ще представи новия си кросовър GLC на специално мероприятие в Германия на 15 юни. Производителят пусна нов тийзър на модела, а изданието Indaian Auto Blog успя да заснеме тестови прототип на улица в Щутгарт.
Mercedes GLC деютира на 15 юни
На фотографиите машината е с минимален камуфлаж, като се вижда, че нейният дизайн до голяма степен напомня този на модела GLA. Кросовърът е получил масивни брони, двойна решетка на радиатора, стреловидни фарове, голям въздухозаборник и хромирани рейлинги на покрива. Освен това автомобилът е оборудван със заден спойлер и две тръби на изпускателната система.
Mercedes GLC деютира на 15 юни
Интериорът на кросовъра е заимстван от този на новата C-Class, но се различава по волана и обновената информационно-развлекателна система.

Гамата двигатели също е взета от C-Class. Клиентите ще могат да разчитат на бензинови и дизелови агрегати, като базов ще бъде 1,8-литров турбо мотор с 4 цилиндъра. Освен това GLC ще получи 3,0-литров би-турбо V6, както и нов 4,0-литров турбо V8. По неофициални данни той ще развива 476 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 9G-Tronic.
Mercedes GLC деютира на 15 юни
В гамата на Mercedes новият GLC заменя GLK, като продажбите на кросовъра ще стартират през есента. В началото на 2016 г. ще се появи и модификация, разработена от подразделението AMG.

Снимки: Indians Auto Blog

Тагове: mercedes glc
0 от 500