IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo пусна още 4 мотора Drive-E

Новите агрегати са 3- и 4-цилиндрови

Volvo пусна още 4 мотора Drive-E

Четири нови двигателя от серията Drive-E, които са предназначени за автомобили с предно предаване, представи шведската компания Volvo.
Volvo пусна още 4 мотора Drive-E
Това са бензинови и дизелови агрегати с 3 и 4 цилиндъра. Най-слабият от тях е бензинов T2, предлагащ 122 к.с. и 220 Нм, който заедно с по-мощния T3 (152 к.с. и 250 Нм) ще се поставя на моделите V40 Cross Country и S60.

Интересното е, че с механична скоростна кутия двата модела си остават с двигатели с обем 2,0 литра, но при комбинация с автоматична трансмисия те ще се задвижват от моторите с обем 1,5 литра, твърди "За Рульом".

Другите два двигателя са дизелови – D2 и D3. Те са оборудвани с индивидуални датчици за следене на налягането и на температурата на всяка дюза. По-слабият мотор развива 120 к.с., като ще бъде предлаган при Volvo V40 и V40 Cross Country.
Volvo пусна още 4 мотора Drive-E
По-мощният дизелов мотор развива 150 к.с., като ще бъде достъпен за модификациите Volvo V60 Cross Country и XC60. Продажбите на моделите с всички нови агрегати ще стартират още в началото на следващия месец. А в края на годината двигателите ще се предлагат и за модели със задвижване на четирите колела.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo drive-e
0 от 500