IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски SUV с дизайн на Pininfarina

SEM DX7 е първият китайски модел с италиански стил, твърдят производителите

Китайски SUV с дизайн на Pininfarina

Редица китайски автомобилни компании продължават да крадат дизайна на популярни европейски, азиатски и американски машини. Все пак има и такива, които държат на оригиналното и уникалното. Една от тези компании е South East Motor (SEM), която показа в Шанхай новия си модел DX7.
Китайски SUV с дизайн на Pininfarina
Машината представлява SUV, чийто дизайн е дело на популярното студио Pininfarina, създало култови модели на марки като Ferrari, Maserati, Rolls-Royce, Cadillac, Jaguar, Volvo, Alfa Romeo и Lancia.

"DX7 е първият китайски SUV с италиански стил", твърдят от SEM, пояснявайки, че се надяват моделът да постигне успех именно благодарение на стилните си форми.
Китайски SUV с дизайн на Pininfarina
За успеха на модела трябва да помогне и модерното оборудване, включващо редица авангарди технологии, сред които активна система за стабилност, система за предотвратяване на преобръщане, автоматично паркиране, електрическа задна врата, панорамен покрив и др. Според SEM моделът не отстъпва по безопасност на колите, които се предлагат в САЩ и Европа.

По отношение за задвижващите агрегати, китайците не съобщават абсолютно нищо. Очаква се подробности да бъдат изнесени по-късно тази година, когато новият DX7 ще се появи на пазара в Китай.
Китайски SUV с дизайн на Pininfarina
Припомняме, че Pininfarina е пред сделка с индийската Mahindra & Mahindra, която вече отправи оферта за закупуването на студиото.

Снимки: SEM

Тагове: pininfarina sem dx7
0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 8 години )
    Не е Qashkai, Murano MkII e :)Отдавна съм забелязал, че италианските дизайнери работят по съвсем различен начин, когато ги наеме някой производител на достъпни автомобили. То и Skoda Favorit е с италиански дизайн, ама не прилича на Alfa Romeo / Lancia, камо ли Ferrari.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    FarAwayMan ( преди 8 години )
    С цялото ми уважение към Pinifarina, но на картинката виждам новия Nissan Qashkai с променена предна маска. И в този смисъл се чудя кое точно е било проектирано от италианците... :)