IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz G-Class ще получи мотора на AMG GT

Сегашният атмосферен 5,5-литров V8 отива в историята

Mercedes-Benz G-Class ще получи мотора на AMG GT

До края на настоящата година модификацията Mercedes-Benz G500 ще се лиши от сегашния си 5,5-литров атмосферен V8 двигател, като неговото място ще бъде заето от 4,0-литров V8 би-турбо мотор, съобщава De Telegraaf, като цитира вицепрезидента на компанията Волф-Дитер Курц.
Mercedes-Benz G-Class ще получи мотора на суперколата AMG GT
Топ мениджърът, който оглавява отдела за разработки на всъдеходните и спортните модели на марката, не пожела да разкрие подробности за агрегата. Той съобщи единствено, че промяната се прави заради все по-затягащите се изисквания за количеството вредни емисии, отделяни от агрегатите.

Според друго издание - blog.mercedes-benz-passion.com, мястото на 5,5-литровия мотор ще бъде заето от двигателя, поставян на суперколата Mercedes-AMG GT. Агрегатът развива 462 к.с., но за всъдехода мощността му ще бъде намалена до 422 к.с. Тази версия на мотора бе показана на концепта G500 4x4 на автосалона в Женева през март.

Същият двигател се поставя и на седана и комбито Mercedes-Benz C63 AMG. Там той е представен в два варианта на мощност – 476 и 510 к.с.

Снимка: Mervedes-Benz

0 от 500