IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моята кола - моят адрес за доставка

Германската компания Audi стартира пилотен проект с Amazon и DHL

Моята кола - моят адрес за доставка

Пестене на време, гъвкавост и по-голямо удобство трябва да предложи новият проект на Audi с компаниите Amazon и DHL. Той позволява пратки да бъдат адресирани директно до автомобила на получателя.
Моята кола - моят адрес за доставка
Снимка: Audi

Системата ще заработи следващия месец в Мюнхен, Германия, като ще позволи на собствениците на нов автомобил Audi, които поръчват стоки през Amazon, да посочват като адрес на доставка своя автомобил.

Технологията използва GPS координатите на колата и ги изпраща до куриерите от DHL. Те от своя страна доставят пратката директно до багажника на автомобила.

Местоположението на колата се открива със специален код и е видимо за определен период от време, който изтича в момента на доставката, поясняват от германската компания.

"Новата услуга предоставя удобство и пести време, а това са неща от особена важност за целевата група на всеки премиум бранд", споделя Лука де Мео, директор продажби в Audi.

Новата програма е създадена като пилотен проект, но има възможност да бъде разширена с доставки на писма и колети.

Тагове: audi amazon dhl
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до Някой си ( преди 8 години )
    Няма.....сега се надявам да се успокоиш!
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    някой си ( преди 8 години )
    Преди това съм написал смислените изречения и ти отговорих, за да се усетиш, че пишеш глупости, но ти така или иначе не се усети. Явно надежда при теб няма...
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до Някой си ( преди 8 години )
    А ти написа не едно, а няколко безсмислени изречения!
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    някой си ( преди 8 години )
    И аз твоя коментар, като го чета не се учудвам, че сме последни в Европа. Написа едно безсмислено изречение, което показва, колко ти е багажа.Нещо да кажеш по темата? Някакво мнение да имаш? Или просто си решил да се запишеш. По-долу виждам мнения и позиции. Кои верни, кои не, но е повече от това да не кажеш нищо.
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като чета коментарите нищо чудно, че сме все на опашката на Европа...
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    КУРиера ( преди 8 години )
    Багажника с отделна система за отваряне ли е? Какъв код получава? Къде го набира този код? Бутони с цифри, като на банкомат ли има или някаква друга техника са измислили? Ако КУРиера получи кода, колата трябва и тя да е свързана с цялата система, т.е. по интернет и на нея да се даде възможност да приеме съответния генериран код, иначе не става. Абе цялата работа е мижи да те лажем. По-добре в сервиза да се карат пакетите както се казва по-долу! По-сигурно от това за тази марка няма.
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "как кУриера ще пъхне пакета в колата не става ясно"Получава достъп с код в определен момент за едно отваряне на багажника. Това е опция(екстра), част от електрониката на колата - на нея е посветена новината/партенката.
  • #5
    26 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Безмислен проект е това. Не е нужно да се открива колата, а просто да се види, къде до адреса на получателя е най-близкият сервиз на Ауди и доставката да се даде там! И без това Моят дом бе сервизът и Има ли живот извън сервиза са още актуални. Директно пращайте поръчките на адресите на сервизите, а не на собствениците на тези бракми!
  • #4
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пак партенки на тази компания. Вчера видяхме как ще правят електромобил на който още нямат батерията готова и произведена, но знаят колко км. ще може да се минава с нея. Днес пък заигравки с DHL и Амазон. Хайде да се открие колата ОК, а как кУриера ще пъхне пакета в колата не става ясно. От Ауди универсални дистанционни ли ще им раздават? Като няма новина за двойните ***, те сами си е създават и изсмукват от пръстите.
  • #3
    26 rate up comment 1 rate down comment
    хахаха ( преди 8 години )
    А ако си в движение направо те засичат на пътя с камиона за доставки :)