IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото Audi Q6 ще има пробег от 500 км

Кросоворът ще се появи на пазара не по-рано от 2018 г.

Електрическото Audi Q6 ще има пробег от 500 км

Главният изпълнителен директор на Audi Руперт Щадлер разкри подробности за бъдещия напълно електрически кросовър на марката, който ще носи името Q6. Кросовърът ще се появи на пазара най-рано през 2018 г.
Електрическото Audi Q6 ще има пробег от 500 км
По думите на топ мениджъра моделът ще бъде „спортен” и „секси”, но също така и доста практичен. Визуално Audi Q6 ще напомня на купеобразните кросовъри BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe, а в основата му ще бъде платформата на флагмана Audi Q7.

Силовият агрегат на новия модел ще бъде изцяло електрически, като с едно зареждане машината ще може да измине около 500 км. Щадлер призна, че в момента компанията му не разполага с акумулатори с достатъчно голям капацитет, но е убеден, че до пускането на кросовъра на пазара това ще се промени.

Топ мениджърът потвърди, че Audi подготвя и още един кросовър, който ще се позиционира над Q7 в гамата на марката. Моделът ще се казва Q8 и ще трябва да се конкурира с Range Rover SVAutobiography.

Снимка: Audi

 

Тагове: audi q6
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VAGи я кажи как можеш да купиш нещо, което още не е произведено, за да го развиеш? Ти в някакъв паралелен свят ли живееш, че не виждаш нещата, какви са? Пущат ти поредната партенка и ти кълвеш, като най-големия балък. Нацистите едно време с тяхната пропаганда са успели да излъжат цяла нация, а сега лъжат баламурниците от различни нации с "новини", като тази. Наистина са доразвили идеите на Гьобелс и са ги подобрили. Иска се малко мозък да ги разбереш, че лъжат, но като го нямаш им вярваш.
  • #10
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ха-ха, какво били откраднали японците? Аз само за Фолцваген се сещам че доказано са откраднали костенурката от Татра, глобени в последствие десетки милиона марки. Алдитата като гледам и те раздуват какъв електромобил ще правят, ама след като японци или корейци им разработят батерии. Мазните некадърни швабунгери.
  • #9
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Решили са, че до тогава някоя компания ще е направила по-добри батерий и системи за регенериране на енергия и ще ги купят от тях. Като гледате моделите на Ауди, нещо което е що годе в крак с времето да е тяхна разработка? Няма такова нещо, всичко е купено от други компании. ВАГ са изключително безпомощни в сферата на иновациите.
  • #8
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Интересно ми е как, като нямаш батерии още ще знаеш, че колата ще изминава около 500 км. с едно зареждане?Тази тяхна електричка е като хибридите им. Пущат концепт и обявяват, че харчи 2-3/100. Изкарват хибрид на пазара и той харчи колкото нехибридните им версии. След това хората започват да си мислят, че от ВАГ са имали предвид не гориво, а масло.Шегата на страна, но е доста комично, как ползват медиите от нищо да правят новина и да облъчват и без това облъчените си фенове.
  • #7
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Щадлер призна, че в момента компанията му не разполага с акумулатори с достатъчно голям капацитет, но е убеден, че до пускането на кросовъра на пазара това ще се промени."Ха-ха-ха, абе тоя изпълнителен директор ли е или някакъв комедиант?
  • #6
    14 rate up comment 2 rate down comment
    хаха ( преди 8 години )
    Nazi propaganda в действие. 2018 г. я камилата, я камиларя ама важното е да се проивеждат изкуствени новини.
  • #5
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Единственият проблем са батериите и то като технология, това че някой е пуснал електрическа количка, не означава, че такава концепция се вмества в стандартите на Ауди, а те не искат да се принезяват с някакви посредствни фирми
  • #4
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ха-ха-ха, абе ква е тая новина бе? Ще направим електромобил, още не знаем как, ама обещаваме че ще направим. Явно ще чакат японците да направят и да го изкопират. А като дойде 2018 и японците не са направили ще има отказахме се защото няма да има търсене. И това било новина? Егати низката фирмичка са тия.
  • #3
    12 rate up comment 12 rate down comment
    77011 ( преди 8 години )
    сигурен съм че умници като тебе, така са казвали и за синтетичната нафта, която Ауди пусна преди дни :)
  • #2
    24 rate up comment 8 rate down comment
    Стефан ( преди 8 години )
    През 2019 ще пусна в производство персонален телепорт, за сега нямам технологията но ще стане :)