IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren създаде суперкола за всеки ден

Купето 540C е най-евтиният модел на марката

McLaren създаде суперкола за всеки ден

McLaren Automotive разсекрети на автосалона в Шанхай своята най-достъпна като цена суперкола – 540С. Купето е построено на базата на модела 570S, но се отличава от него по дефорсирания си двигател, някои аеродинамични елементи по каросерията и собствената линия 19- и 20-цолови джанти.
McLaren построи суперкола за всеки ден
Автомобилът е оборудван с дефорсирана версия на познатия 3,8-литров туин-турбо V8 двигател, който в случая предлага мощност 540 к.с. и въртящ момент от 540 Нм. Агрегатът работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Освен това машината има различни настройки на окачването, които според представител на марката, са подходящи за ежедневни пътувания.
McLaren построи суперкола за всеки ден
Тази версия на суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а скоростта от 200 км/ч се постига за 10,5 секунди. Това е съответно с 0,3 и 1,0 секунди по-бавно от McLaren 570S с мощност 570 к.с. Максималната скорост на 540С е с 8 км по-малка от тази на „баткото” – 320 км/ч.
McLaren построи суперкола за всеки ден
В оборудването на McLaren 540C влизат кожен салон, мултимедиен комплекс със 7-инчов дисплей и навигация, както и адаптивни амортисьори с 3 режима на работа - Normal, Sport и Track.
McLaren построи суперкола за всеки ден
Най-евтиният McLaren ще се предлага за 126 000 паунда (около 170 000 евро), което е със 15 000 паунда по-малко от 570S. Моделът ще се продава на всички световни пазари, като поръчки вече се приемат. Първите бройки ще слязат от конвейера в началото на 2016 г.
McLaren построи суперкола за всеки ден
McLaren построи суперкола за всеки ден
Снимка: McLaren

 

Тагове: mclaren 540c
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    изключително красива !
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    McLaren бил китайски леген... Смях, много много смях, момче очевидно си абсолютен лаик (спестявам ти по-сериозни епитети), за да напишеш подобно нещо за една от най-великите фирми в автомобилния бизнес. Не пиши повече, за да не ти се смеят.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Щръкел Пеликански ( преди 8 години )
    *** на кво прилича таа работа!? До кога ше се рекламирът некви хулигански МПС-та! Немедлено таа кола да се ограничи до 80км/ч и само с писмено разрешение до 120км/ч.Иначе целото ми доверие към народната милиция ше се изпари тутакси!
  • #1
    10 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тая "китайска" фирма продължава да се се излага все повече с тия легени!