IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Велосипед в стила на Mercedes AMG GT

Разработен е съвместно с Rotwild и струва 20 000 лева

Велосипед в стила на Mercedes AMG GT

Автомобилната компания Mercedes и производителят на велосипеди Rotwild представиха маунтин байк в стила на суперколата AMG GT.
Велосипед в стила на Mercedes AMG GT
Снимка: Mercedes

Велосипедът носи името Rotwild GT S и се отличава с олекотена рамка, решена в комбинация от жълт цвят и карбонови акценти. Редица компоненти, сред които основата на ръкохватките, педалите и каплите, са изработени от карбон.

Rotwild GT S може да се похвали също така с гуми Continental Race King с размер 29 инча, дискови спирачки Formula AMG R1 Racing FCS и скорости, които позволяват няколко предавки да бъдат превключени последователно.

"Състезателният дух, безпогрешният дизайн и германският инженеринг са свързващото звено между AMG и Rotwild. Нашата обща страст за продукти с висока производителност ще продължи да вдъхновява партньорство ни и в бъдеще", споделя Тобиас Моерс, изпълнителен директор на Mercedes-AMG.

От официалната информация не става ясно колко точно тежи велосипедът. Съобщава се обаче, че той ще бъде изработен в къса серия от само 100 екземпляра. Цената на всеки от тях е 9 999 евро (приблизително 20 000 лева).

Още по темата:
McLaren и Specialized с общ велосипед
Третото поколение велосипеди BMW
Новият велосипед на Alfa Romeo
Велосипед от Lamborghini за 25 000 евро

 

 

 

 

Тагове: mercedes amg gt rotwild
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Чочо ( преди 9 години )
    Хубави карбонови капли са от 1500Е нагоре, така че възможно е и те да качват цената. Иначе и аз съм съгласен, че на такава кола по и подхожда шосеен велосипед.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    МТБ ( преди 9 години )
    От 15 г. се занимавам професионално с МТБ. Фирмата Ротвилд е световно неизвестна. Правят велосипеди за ограничен брой клиенти и най-скъпите им велосипеди са ако не се лъжа около 7-8 000 евро, но говорим не за твърдаци, като това в статията, а със заден амортисьор. Необичайното тук е, че и каплите са от карбон и може би те качват много цената, но другите елементи не са чак толкова скъпи, че да е толкова скъпо. Също така не казват теглото. Търсих но няма инфо за него.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    МТБ с твъра рамка, просто няма начин да струва толкова, освен ако не е от злато. Цената е най-малко на половина.
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Спокойно фирмите които произвеждат такива велосипеди по 20-30К едва ли смятат да заливат пазара с тях, така че не се напрягайе кой щял да ги купува. Ферари продават всичко от химикалки и ключодържатели по 25-30 евро, всякакви дре дрехи, та до карбонови албуми за снимки по 600-700 евро.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    До Мукавей ( преди 9 години )
    То не , че името не говори , но ти специално би ли дал толкова пари за колело?Все пак за почти 20 000лв ще си купиш доста добра кола!Аааа , извинявай ти си от тия с парите , те много обичат да въртят *** или тях да ги въртят ***!
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Мукавей ( преди 9 години )
    За ***-разбирачи има китайски *** за по 120 лв. Щото Ганьовеца е най- големия разбирач по абсолютно всички въпроси и харесва само йофтинкото.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Макларън съвместно с S-Works произвеждат шосейно колело колело което струва 30 000 лв, карбонови капли и карбомва рамка произведени от Макларън по специална технология, 900 грама е рамката. Тези велосипеди не ги купуват само луди снобари с пари, те са върхов клас, купуват ги професионални отбори за учасия в състезания като Тур дьо Франс например.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Споко. Те после парите ги взимат от нас. Да не са луди да заделят от закуските си.
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нямат умора тия дойчовци!!!Пореден "умен" начин да преброиш снобарите с умствен дефицит , готови да плащат луди пари за въздух под налягане!!!
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    12345 ( преди 9 години )
    На този спортен автомобил ще му отива шосеен велосипед, а не планински като този. Този велосипед, с този малък преден венец и дебели гуми ми прилича повече на Г- класата.