IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шведски скиор си направи Audi RS6 с 950 к.с.

Йон Олсон ще участва с автомобила си в ралито Gumball 3000

Шведски скиор си направи Audi RS6 с 950 к.с.

Шведският скиор Йон Олсон, шампион от екстремните игри X-Games 2008, представи личното си комби RS6, което е преработил в стила на автомобилите от сериите DTM. Мощността на машината е 950 к.с, но ако бъде зареден със специално гориво, двигателят може да развие над 1000 к.с.
Шведския скиор си направи Audi RS6 с 950 к.с.
Олсон разкри, че винаги е харесвал автомобилите от сериите DTM и затова подобен проект от доста време е бил в плановете му. Главната особеност на RS6 е карбоновата каросерия, която използват и колите в шампионата на Германия за туристически автомобили.
Шведския скиор си направи Audi RS6 с 950 к.с.
Тя е направена от компанията Caresto, ръководена от бившия главен инженер на марката Koenigsegg – Лейф Турвенсон. Самият материал е купен лично от Олсон от фабриката, произвеждаща материалите за автомобилите Pagani.
Шведския скиор си направи Audi RS6 с 950 к.с.
С доработката на силовия агрегат са се занимавали експертите от ателието Stertman Motorsport. Те са поставили на V8 мотора с обем 4,0 литра и мощност 560 к.с. специален чип-тунниг с 3 нива, заменили са стандартните турбини, както и изпускателната система и окачването.
Шведския скиор си направи Audi RS6 с 950 к.с.
Дизайнът е дело на студиото Wrapzone, което работи и върху автомобила Rebellion R2K, с който Олсон участва през миналата година в междуконтиненталния рали-маратон Gumball 3000. С новата машина шведът ще се пусне и в тазгодишната надпревара, която стартира на 23 май в Стокхлом (Шв) и финишира на 30 май в Лас Вегас (САЩ).

Снимки: Betsafe X

 

Тагове: x-games audi rs6 gumball 3000
0 от 500