IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall ще строи в Русия въпреки кризата

Инвестицията в новия автомобилен завод на китайците възлиза на 500 млн. евро

Great Wall ще строи в Русия въпреки кризата

Лошите перспективи пред автомобилния пазар на Русия накараха редица компании да се изтеглят или да намалят инвестициите си в страната. Китайският производител Great Wall Motor обаче не се притеснява от икономическата обстановка и ще построи завода си в Тулска област.
Great Wall ще строи в Русия въпреки кризата
Заводът на Литекс Моторс край Ловеч, в който се сглобяват модели на Great Wall Motor. Снимка: Automedia.bg

През последните седмици в медиите в страната се появиха опасения, че китайците ще изтеглят инвестицията си, но това бе опровергано. Представители на Great Wall Motor посетиха Тула и след среща с местното управление обявиха, че проектът няма да бъде спрян.

Общата инвестиция на Great Wall Motor в новото предприятие ще бъде за близо 500 млн. евро. Целта е в завода да се произвеждат всички модели от бранда Haval, като работата на завода ще стартира през 2017 г. Предвиденият годишен обем от 150 000 бройки трябва да бъде достигнат през 2020 г.

Китайската компания обещава да създаде 2500 работни места. Работата по строителството на завода ще стартира още в началото на май. Предприятието няма да отговаря само за финалното сглобяване на колите, в него ще се произвеждат над 60% от необходимите компоненти.

Тагове: great wall
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Забележете и Renault Nissan и Toyota. Инвестират, истината е че Япония няма проблеми с режима в Русия, даже напротив европейците и американците си тръгват и оставят руския пазар за Япония и Китай, дали ембаргото е проблема или просто азиатците победиха и тук.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    КопчЕ ( преди 8 години )
    Интересно как така криза,а Тойота (не че съм им фен) смятат да си увеличат персонала с 800 души само в близкия месец?! Явно пазара отсява продуктите.....
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Илко ( преди 8 години )
    Който го може , го може . Просто тия, които се махат от Русия , не обичат конглокенцията, като ГМ!