IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz обяви пускането на пикап

Моделът трябва да се появи на пазара през 2020 г.

Mercedes-Benz обяви пускането на пикап

Mercedes-Benz официално потвърди, че разработва първия пикап в своята история, като той трябва да се появи на пазара през 2020 г. От пресслужбата на концерна Daimler дори публикуваха официална скица на бъдещия си модел.
Mercedes-Benz обяви пускането на пикап
„Пикапът Mercedes-Benz ще се превърне във важна стъпка от програмата за развитие на компанията. Ще влезем в нов за нас сегмент с автомобил, който ще отговаря на характерните за марката изисквания – безопасност, комфорт и надеждност на двигателите”, отбеляза шефът на Daimler Дитер Цетче.

По негови думи разработка на пикапа е стартирала още преди няколко години. Предполага се, че новият модел ще бъде един от съвместните проекти на германския концерн с алианса Renaut-Nissan, като сътрудничеството между двата производителя ще продължи да се разширява.

Очакванията са пикапът на Mercedes-Benz да се конкурира с Ford Ranger, Toyota Hilux и Volkswagen Amarok. Основни пазари за него ще бъдат Австралия, Латинска Америка, ЮАР и няколко държави от Европа.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Все пак пикапът на Мерцедес ще е на платформата на Нисан Навара. Имат някакъв шанс значи.
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    xff ( преди 9 години )
    Ужаст! От мерцедес вече покриха цялата възможна гама от коли кат се почне от мини въшките, голф количките, през баничарки и микробуси...Как няма да имат ръст при продажбите - та те само 50куб. мотопед още дето не са пуснали.
  • #10
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На сеслка марка и пасва идеално пикап.
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "на моя континент" - хахахахахасега, ако кажеш, че освен континент си имаш и собствена планета...
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До отворения по-долу:Ute му казват само и единствено в Австралия, отворко. Навсякъде другаде му казват Pick-up truck, ако си много светнат с английския, сам ще разбереш как се произнася. Стига да не си в Австралия за бране на боровинки или доене на кенгуру, за което не ти трябва да знаеш английски.
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Що пишеш глупости не разбирам...Пикапите мислиш за гъзърия ли ги купуват или работа да вършат?Тойота няма имидж сред високопроходимите автомили казваш...Ех деца, деца!
  • #6
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Съра ( преди 9 години )
    За евтин говорех за форд раптор.А Тойота е толкова конглокент на Мерцедес колкото Дачия на Бентли.Убеден съм че Мерцедес ще размажат конглокенцията.Тойота няма никакъв имидж Мерцедес е символ на автомобил.Такъв е бил преди 100+ години такъв ще си и остане.
  • #5
    11 rate up comment 1 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    До Сър Пичук.Логиката ми колега е,че модели като Тундра са сериозни автомобили. Ако си направиш труда и прочетеш статията да видиш за кои модели ще е конглокент, ще разбереш колко ще е "луксозен".Също като Вито(не V class).Едно въпросче само: Ти изобщо виждал ли си Тойота Тундра отвътре ? Дори само на снимка? 'Щото от към лукс изобщо не отстъпва на американските аналози, да не говорим за ФВ Амарок, него направо го пребива откъм луксозно излъчване. А и Тундрата е всичко друго но не е и "евтина"
  • #4
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Сър Пичук ( преди 9 години )
    Такома тундра хо ши мин за Мерцедес клиенти ще се намерят.Да не говорим за Арабските Емирства.Логиката ти е а бе за кво да си купя рейндж роувър кат мога да взема дачия дъстър супер евтин.
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    Да не говорим за другите "ЕФ-ки" на Форд, също така Додж и Шевролет, там също ще имат сериозна конглокенцията на Тойота. Тундра и Такома се сериозни играчи.