IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari с първа победа във Формула 1 от 2 години

Себастиан Фетел прекъсна доминацията на Mercedes-Benz

Ferrari с първа победа във Формула 1 от 2 години

Тоталното превъзходство на Mercedes-AMG в шампионата на Формула 1 през последната година най-после бе спряно от 4-кратния световен шампион Себастиан Фетел (Гер). Той спечели Голямата награда на Малайзия едва във втория си старт за Ferrari, като показа, че тимът му има сили да се противопостави на „сребърните стрели”.
Ferrari с първа победа във Формула 1 от 2 години
Това бе първият успех на „скудерията” от 2 години насам. За последно победа с болид на Ferrari записа двукратният световен шампион Фернандо Алонсо, който триумфира за Голямата награда на Испания през май 2013 г.

Триумфът в Малайзия бе постигнат благодарение на отличната стратегия на италианците. Фетел стартира от втора позиция, но влизанията му в бокса за смяна на гуми бяха отлично планирани и в крайна сметка той стигна до финала преди двамата пилоти на Mercedes-Benz - Люис Хамилтън (Вбр) и Нико Розберг (Гер), които нямаха шанс да го настигнат.
Ferrari с първа победа във Формула 1 от 2 години
На четвърто място се класира Кими Райконен (Фин, Ferrari), за който състезанието стартира по кошмарен начин – спукана гума и влизане в бокса. След него се наредиха двамата състезатели на Williams – Валтери Ботас (Фин) и Фелипе Маса (Браз).

Седми финишира Макс Верстапен (Хол, Toro Rosso), който влезе в историята като най-младият пилот, печелил точки в състезание от Формула 1. Холандецът стори това на 17 години и 179 дни, като е първият състезател, взел точки, преди да навърши пълнолетие. Досега рекордът бе на Даниил Квят – 19 години и 318 дни.

В генералното класиране води Хамилтън с 43 т., следван от Фетел – 40, Розберг – 33, Маса – 20, Райконен – 12, и др. Следващото състезание е за Голямата награда на Китай на 12 април.

Снимки: gpupdate

 

Тагове: scuderia-ferrari
0 от 500
  • #9
    11 rate up comment 4 rate down comment
    до FenIX ( преди 9 години )
    Те хората от Ферари го казаха,момко!Бяха впечатлени от последователността,професионализма и методичността в процеса на подготвянето на колата за този сезон.Даже го сравниха със Шумахер. Не знам какво не ти харесва в това,но е факт признанието на самия отбор за приноса на Себ.Съжалявам,че не съвпада с твоята представа за нещата,но това не променя фактите!Щяха още да си губят времето с Алонсо.И парите.И переспективата.Себ и Кими ще бъдат чудесен екип и дано върнат тръпката от Формула 1.
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Дано тази година да има повече конглокенция извън отбора на Мерцедес :) Аз не съм фен на Фетел, но си е машина. Пожелавам успех и на Хонда, въпреки че се вижда, че имат още хляб да похапнат...Но пък не е като да не знаят как да се справят със ситуацията - явно ще трябва повече време.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз най- много се накефих на торо росо двама млади пилоти с чудесна техника избираха коренно различни линии на минаване. За мен това са истински пилото та единия едва на 17 с не толкова добър от борд и завърши 8 , Сайинц и той и в това и миналото състезание показа скорост
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Това с развиването на колата от Фетел ме разсмя искрено ;DЗа 2 старта няма инженерен гений, камо ли пилот, който да развие кола. По тази кола и по задвижващата система се работи от срдата на миналата година, а Фетел седна за първи път на тестовете. Просто Ферари решиха проблема с двигателя (турбото) и оправиха аеродинамиката. Доказателство е представянето на Заубер, които също с двг на Ферари. Фетел може и да е донесъл някаква информация от РБ, но надали на нея се дължи напредъка.
  • #5
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ферари и Мерцедес са ясни. Хонда успяха ли да запалят мАтора?
  • #4
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Das Auto ( преди 9 години )
    Просто им беше необходим поредния германец,който да развие колата и да може да "кара"!С алонсо беше загубено време,пари и емоции.
  • #3
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хубаво е че Ферари са достигнали до нивото на Мерцедес за да гледаме по интересна надпревара през тази година
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Големият победител всъщност бе Кими Райконен!!!
  • #1
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    браво на Хонда добре се представякакто каза Дошо мачкат здраво ХА ХА ХА