IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda NSX хвърли ръкавица на Nissan GT-R

За място на дуела е избрана Северната дъга на Нюрбургринг

Honda NSX хвърли ръкавица на Nissan GT-R

С новото поколение NSX японската компания Honda ще се опита да постави рекорд на Северна дъга на пистата Нюрбургринг. Целта е да се подобрят постиженията на Nissan GT-R Nismo, съобщи представител на Honda, цитиран от изданието Motor.
Honda NSX хвърли ръкавицата на Nissan GT-R
В момента версията Nismo на GT-R изминава една обиколка за 7 минути и 8,69 секунди, докато постижението на базовата модификация на автомобила е 7 минути и 24,22 секунди. Абсолютен рекордьор сред серийните машини е Radical SR8 LM с неговите 6 минути и 48 секунди.

Серийната версия на Honda NSX бе представена на автосалона в Женева в началото на март. Същият автомобил, но в американския му вариант под марката Acura, дебютира на изложението в Детройт през януари.

За суперколата се знае само, че разчита на хибриден агрегат с мощност от около 550 к.с. В него влизат бензинов турбодвигател с 6 цилиндъра, 3 електромотора и 9-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Снимка: Automedia

 

Тагове: nissan gt-r honda nsx
0 от 500